Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Jätteförlust för Friends - då vill SvFF sälja: "Ingen uppsjö av intressenter"

Foto: Scanpix

Friends Arena

Nationalarenan har blivit en rejäl förlustaffär. Nu vill svenska fotbollförbundet minska sitt innehav i miljardbygget, uppger Sveriges Radio.

- Jag vet att det finns en del intressenter, säger styrelseledamoten Bert Andersson.

Friends Arena i Solna var inte billig att färdigställa, utan kalkylerna fick justeras upp flera gånger under konstruktionsprocessen. Och efteråt har det varit svårt att få snurr på ekonomin.I fjol gick arenan med 244 miljoner kronor i förlust, enligt SR, och för 2013 kan de röda siffrorna uppgå till omkring 200 miljoner kronor.

Arenan består av två samägda bolag, ett för drift och ett för själva infrastrukturen. För en månad sedan sålde SvFF en tredjedel av sitt innehav - 11,1 procent av totala 33,3 procent - i fastighetsbolaget till Folksam.

Fortfarande äger förbundet en tredjedel av driftbolaget, det som gått back, men nu bekräftar fotbollförbundets styrelseledamot Bert Andersson att man planerar ännu en försäljning.

– Det är säkert ingen uppsjö av företag som är jätteintresserade men jag tror mig vet att det finns en del intressenter. Dem ska vi naturligtvis närma oss under året här, säger Andersson.

Även statliga fastighetsbolaget Jernhusen, som äger cirka en tiondel av arenan, tänker i samma banor.

– Vi kommer fortsätta att sälja av aktierna. Det är inte klart när men enligt vår plan kommer de att säljas framöver, säger Cecilia Granath, pressansvarig på Jernhusen till SR.

Solna stad äger en sjättedel av aktierna, och vill också minska den andelen.

– Vi ska nog börja förbereda oss på nästa steg, det vill säga ta oss ur arenan, säger kommunstyrelsens ordförande Pehr Granfalk.

Publicerad 2013-11-03 kl 11:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons