POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Jesper Blomqvist: "Bra chans att nå en VM-final"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkter från Sverige-Schweiz i spelaren ovan.

Jesper Blomqvist har stor erfarenhet från tiden i England. 
Han tror nu att lördagens match blir en jämn uppgörelse och vissa svenska spelare kan höja sig ett snäpp. 
- Vi har någon växel till eller två att lägga i offensivt, säger Blomqvist till Fotbollskanalen. 

Jesper Blomqvist har ett imponerande troféskåp efter tiden i England. Han var med i Manchester Uniteds trupp som vann den legendariska trippeln 1999. 

Nu ser den forna landslagsmittfältaren fram emot Sveriges kvartsfinal mot England på lördag. Men att det blev just England är han lite förvånad över då han inte blev övertygad av Englands spel i gruppspelet.

- Trodde nog inte att de skulle gå så långt. Jag var inte jätteimponerad över gruppspelet men nu i åttondelen tycker jag att dom gjorde det riktigt bra. Det var bra fart vilket var imponerande säger Blomqvist till Fotbollskanalen.

Blomqvist tror att matchen på lördag kan bli en jämn historia och att vägen till VM-final är öppen för båda lagen.

- Vår sida, som båda lagen är på, är ju ganska öppen och det finns ju inga superfavoriter där som är omöjliga att slå. Jag är inte den första som säger det men chanserna har ju inte varit så här bra tidigare att nå en VM-final, säger Blomqvist. 

Det som imponerade mest på Blomqvist var Englands tempo i deras åttondel. Där har Sverige något att se upp med. Samtidigt påpekar han att Harry Kane, förstås, är det stora hotet men också Raheem Sterling och Jesse Lindgaard. 

- De är svårare att markera och löper extremt mycket och fyller på bakifrån. Framförallt tror jag att det är viktigt att Sverige snackar och hjälper varandra så man inte följer dem över hela planen, säger Blomqvist och fortsätter:

- England har ju ett jädra tempo men det ingår säkert i Janne och kompanis matchplan att verkligen försöka ta udden ur deras tempo och få dom att bromsa ner och tappa rytmen.

Englands svaghet hittar Blomqvist i deras orutin när de stöter på problem. Han påpekar att de reste sig och slog ut Colombia, vilket var starkt, men att det ändå är orutinen som sätter dom på prov mentalt. 

Sveriges VM är Blomqvist mer lyrisk över och älskar det han ser. Dock vill han gärna få ut mer potential hos vissa spelare.

- Vi har någon växel till eller två att lägga i offensivt. Det är ju några spelare som inte hittat rätt men dom jobbar stenhårt och gör allt för laget. Men det finns mer att ta av potentialen från några av spelarna, men det känns ju bara positivt och jag vet ju för varje match att de växer som spelare och som lag.

Hur går det på lördag?
-
Trodde vi hade en bra chans, men England imponerade i sista matchen mot Colombia men nu är det ombytta roller och de är favoriter och vi får slå ur underläge och självklart hoppas jag på svensk seger och jag tror att det är möjligt så jag säger 2-1, avslutar Blomqvist. 

Sveriges kvartsfinal mot England spelas på lördag med avspark kl. 16.00.

Publicerad 2018-07-06 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå