Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Johan Larsson: "Otroligt hedrande - en stor dag för mig"

Foto: Bildbyrån

Janne Andersson bjöd på en skräll i truppen till play off-matcherna mot Italien.
Bröndbys lagkapten Johan Larsson fick plats.
- Det här har jag strävat efter länge, säger Larsson till Fotbollskanalen.

I den första av två play off-matcher mot Italien är Sveriges ordinarie högerback Mikael Lustig avstängd. Därför har förbundskaptenen Janne Andersson valt att plocka ut tre högerbackar i truppen. Bolognas Emil Krafth fick som vanligt en plats, men också Bröndbys lagkapten Johan Larsson.

- Jätteroligt. Otroligt hedrande. Det här är något jag hoppats på och strävat efter länge, säger Larsson.

När Fotbollskanalen når den tidigare Elfsborg-spelaren kort efter att landslagstruppen presenterats berättar han att han själv inte fick något besked om att han var uttagen innan presskonferensen hölls.

- Jag har inte pratat alls med Janne, men telefonen började låta väldans mycket ungefär kvart över två och då förstod jag. Jag hade presskonferensen på i bakgrunden här hemma och lyssnade med halvt öra, så när det dånade till i telefonen förstod jag.

- Det här är otroligt häftigt. Det är en stor dag i min karriär och det är en dag som jag nog kommer komma ihåg mer efter karriären. Nu är jag mer i det och jag vill helst bara åka till samlingen och försöka göra det jag är bra på. Jag är jätteglad.

När förbundskaptenen Janne Andersson presenterade sin trupp mot Italien sa han följande om Larsson:

- Johan har länge varit en offensivt väldigt duktig ytterback, nu har han även utvecklat sitt defensiva spel. Det fanns några högerbackar att välja på och den här gången valde vi Johan.

27-åringen själv har vetat om ett tag att han är en av många spelare som är aktuella för landslaget.

- Jag har ju sett att Lustig är avstängd nu och så har jag pratat med Peter Wettergren (assisterande förbundskapten) tidigare. Så jag har vetat om att jag är aktuell och fått besked om att jag funnits med i bruttotruppen. Så det är klart att jag hade en känsla om att det fanns en chans den här gången, men jag har inte trott eller tänkt på det.

Har landslaget varit en tydlig målsättning för dig?
- Absolut. När Janne och Peter kom in så är det klart att det öppnades en annan typ av dörr för mig. Peter känner jag jätteväl sedan vår tid tillsammans i Elfsborg. Han har även jobbat här i Danmark (i FC Köpenhamn) och då kunde han följa mig på nära håll. Jag har känt att jag haft ett sug för det och det är klart att det är allas dröm att få representera sitt land. Jag hade ett snack med Peter direkt när Janne var ny och då sa han: "Du finns med i våra tankar, du ska veta att du står på noll som alla andra. Din chans kommer om du gör det bra". Så jag fick blodad tand av det.

Svensk media skriver ju så klart mer om allsvenskan än den danska ligan. Har du känt att de allsvenska högerbackarna haft en fördel gentemot dig där?
- Nu har jag ju vetat om att de haft ögonen på mig. Peter jobbade relativt nyligen här i Danmark så jag vet att han håller koll på ligan. Det gör säkert Janne också. Men svensk media följer ju allsvenskan och ger den mer uppmärksamhet, så jag har gått mer under radarn. Men jag känner inte att mina chanser till spel i landslaget har minskat sedan flytten hit.

Hur ser du på dina chanser till spel mot Italien?
- Oj. Både Lustig och Emil (Krafth) har gjort det otroligt bra i kvalet, så det har jag inte ens resonerat kring. Jag har superstor respekt för vad de gjort och deras kvaliteter som spelare. Det där är något som inte ligger i mina händer alls.

Larsson är, som tidigare nämnt, lagkapten i Bröndby. Laget leder just nu den danska ligan, efter 14 matcher.

- Det går bra, det går väldigt bra. Jag trivs bra. Det här vår bästa säsong hittills sedan jag kom hit. Vi har börjat väldigt starkt. Förra året hade vi dippar som var lite för djupa. Nu har vi hittat en bättre grund, en stabil grund. Det flyter på bra.

FAKTA

Sveriges trupp mot Italien

Målvakter:
Robin Olsen
Karl-Johan Johnsson
Kristoffer Nordfeldt 

Backar:
Ludwig Augustinsson
Andreas Granqvist
Filip Helander
Pontus Jansson
Emil Krafth
Johan Larsson
Mikael Lustig
Victor Nilsson Lindelöf
Martin Olsson

Mittfältare:
Viktor Claesson
Jimmy Durmaz
Albin Ekdal
Emil Forsberg
Jakob Johansson
Sebastian Larsson
Marcus Rohdén
Ken Sema
Gustav Svensson

Anfallare:
Marcus Berg
John Guidetti
Isaac Kiese Thelin
Ola Toivonen

Publicerad 2017-11-01 kl 14:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons