POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE

Johansson en av åtta med utgående kontrakt: "Man kör "all-in" på Blåvitt"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Jakob Johansson

CHIANG MAI. IFK Göteborg har åtta spelare med utgående kontrakt.

Blivande A-landslagsdebutanten Jakob Johansson, 22, är en av dem.

- Man kör all-in nu när man spelar med Blåvitt, säger han till fotbollskanalen.se.

När Sverige möter Nordkorea i årets första A-landskamp talar allt för att IFK Göteborgs Jakob Johansson spelar från start. Dels för att han gjort det bra, dels för att han bara får stanna en match för klubben.

 - Det får du fråga Blåvitt och landslaget om, det var de som sa att det skulle vara så här, säger mittfältaren med ett skratt.

Så de blåste dig?

- Nja, blåste skulle jag inte säga. Det var inte så att jag gav dem en utskällning. Jag är bara glad att få chansen att vara med här.

Därefter väntar flyg till Europa och Spanien för spel i Copa del Sol med IFK Göteborg. En klubb som hade ett tungt 2012 och nu ska ladda om.

Ett störande inslag skulle kunna vara att åtta spelare sitter på utgående kontrakt.

Förutom Jakob Johansson är det Robin Söder, Mikael Dyrestam, Mattias Bjärsmyr, Pontus Farnerud, Hannes Stiller, Kjetil Waehler och Erik Lund. Dessutom finns Pär Ericsson som är utlånad till Mjällby.

- Jag tror inte det påverkar mycket just i nuläget. Jag tror alla spelar med hundra procent hjärta för tillfället och jag tror inte de tänker på framtiden. Man kör all-in nu när man spelar med Blåvitt. Betyder inte så mycket i dagsläget, säger Johansson.

Många Blåvitt-fans undrar - förlänger du?

- Ja, det kan jag inte svara på här och nu men jag och min agent har en dialog med Håkan Mild och vi får se vad det blir.

Håkan Mild säger att han vill ha besked före allsvenska starten, hur ser du på det?

 - Jaha, det kan jag förstå. Han vill väl ha besked så fort som möjligt.

 Jakob Johansson vill inte binda upp sig i några resonemang apropå det svår läget att välja mellan att förlänga eller att försöka komma i väg utomlands:

 - Jag försöker inte tänka på det och detaljer får du ta med min agent. Det är naturligtvis inte enkelt, har spelat i Göteborg hela mitt vuxna liv och känner en kärlek till IFK Göteborg.

Publicerad 2013-01-21 kl 11:44
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå