Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Johansson: "Nödvändigt för mig att sluta i landslaget"

Foto: TT

Beskedet överraskade många. Nu berättar Erik Johansson om beslutet att lägga av i landslaget.
- Kanske uppfattas det som ett konstigt beslut men jag är en speciell människa, säger han till Tipsbladet. 

Erik Johansson hade nästan precis spelat till sig en plats i landslaget när mittbacken plötsligt meddelade att det inte skulle bli någon fortsättning i Blågult.

Nu berättar Köpenhamn-spelaren om beslutet som har överraskat många.   

- Det är kanske en lite speciell grej att sluta i landslaget när man är 27, men för mig var det nödvändigt. Jag behöver de här små pauserna. Förr, när jag kom tillbaka från landslaget, presterade jag inte lika bra efteråt, därför tror jag det är bättre för mig att få den här vilan. Det är bättre för mig och bättre för det här laget, säger Erik Johansson till Tipsbladet.

Försvararen fanns med i sommarens EM-trupp och fick även spela sedan Mikael Lustig skadats och därmed tvingat ut Victor Nilsson Lindelöf på ytterbacken. Men samtidigt säger Johansson att det inte var mästerskapet och veckorna på resande fot som avskräckte.

- Nej, jag var förberedd på att det skulle vara så, hotelldöden. Det är väldigt speciellt att vara i väg med landslaget på det sättet, det är inte för alla, även om många älskar det. Men tankarna kring landslaget är något jag har tänkt på länge, även innan EM. Är man med i landslaget får man inte de här pauserna. Kanske uppfattas det som ett konstigt beslut men jag är en speciell människa, säger försvararen. 

Publicerad 2016-09-09 kl 15:29

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER