POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE

Johanssons uppdrag: Imponera på Hamrén - jetlaggad

Resan från Seattle tog över ett halvt dygn. Det är bara två dagar till landskampen. En jet-laggad 29-åring — är det landslagets svar på högerbacksfrågan?

- Det är inte optimalt, säger Adam Johansson.

 

Det fanns en tid — för inte länge sedan — när fotbollslandslaget hade en lika självklar som given högerback.

Mikael Lustig spelade samtliga tio matcher i EM-kvalet.

Sedan bytte han Rosenborg mot Celtic och en ordinarie startplats till avbytarbänken eller rehabiliteringsträning på grund av skador.

Tråkigt för honom.

Oroligt för landslaget.

I år har förbundskaptenen Erik Hamrén använt fem olika spelare på positionen. Adam Johansson är en. Han spelade mot Bahrain i Doha i vintras, när Hamrén för andra året i följd tog chansen att syna honom på en vinterturné.

Kvar på Hamréns radar

Johansson flyttade till Seattle Sounders och Major League Soccer och bort från landslaget, men han försvann inte från landslagsledningens radar.

- Jag har inte varit över i USA, däremot har jag sett honom ett stort antal matcher på teve plus att jag har en del kontakter som jag kan prata med. Han har gått bra och laget har gått bra, säger Hamrén.

Nu kan Johansson få chansen igen, kanske redan mot Kina i Helsingborg på torsdag. Förhoppningsvis är han piggare då än han var inför tisdags träning på Olympia.

- Man behöver nog egentligen mer än två dagar för att ställa om från en så lång resa. Fyra fem kanske, men jag visste att det kunde bli så här med landslaget om jag flyttade till MLS, säger Adam Johansson.

Kontakt med Allbäck

Kom det som en överraskning att du blev kallad igen eller hade du det på känn?

- Det kom lite som en överraskning, men jag har haft sporadisk kontakt med Allbäck (spelaransvarige Marcus) så det var inte helt som en blixt från klar himmel.

- Han har frågat hur jag mår, hur mycket jag har spelat och såna saker.

Säsongen i Sounders, hur har den varit?

- Många nya upplevelser, helt klart. Långa flygresor, tidsomställningar, mycket matcher. Det är annorlunda.

Fotbollsmässigt? Som du förväntade dig?

- Bättre, skulle jag nog säga. Jag hade ganska dålig koll på ligan, men folk i allmänhet här hemma har nog en ganska dålig bild av MLS.

- Ett oförtjänt dåligt rykte. Det finns många bra spelare och lag.

En bonus

Seattle är tvåa i västra divisionen och på väg mot slutspel. Johansson ångrar inte flytten från IFK Göteborg. Han tycker själv att han nått tillbaka till den nivå som våren 2009 gav honom en plats i Lars Lagerbäcks landslag.

Samtidigt gör Lustig framsteg i Celtic. Han har spelat de tre senaste ligamatcherna från start.

- Han är en väldigt duktig spelare och i landslaget är det alltid tuff konkurrens. För mig är det en bonus är här, men samtidigt är man en professionell idrottsman och vill göra sitt allra yttersta för att spela för sitt land.

- Och så ska det vara, säger Johansson.

Publicerad 2012-09-04 kl 18:32
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå