POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
2v

Johnsson längtar till FCK-Malmö: ”Bara kul för oss spelare med extra gnista”

Foto: Bildbyrån

Kalle Johnsson väntade i flera veckor på att FC Köpenhamn skulle kunna värva honom.
Och målvakten är nöjd med skiftet från Ligue 1 till danska ligan:
- Det är en större klubb som jagar titlar och Europa-spel, säger han till Fotbollskanalen.

Sveriges landslag är samlat för två EM-kvalmatcher och även om Blågults reserv Kalle Johnsson lämnat franska Ligue 1 för danska ligan är han mycket glad över klubbskiftet. Trots att den danska ligan är sämre rankad än den franska är det ett steg uppåt att gå från Guingcamp till FC Köpenhamn.

- Det är en storklubb och jag har varit i ganska små klubbar tidigare och kände att jag ville testa på något nytt och en lite större klubb som jagar titlar och Europa-spel. Så det är kul, säger den förre Halmstad-keepern Kalle Johnsson.

- De har haft koll på mig ett längre tag och det var inte bara fotbollsmässigt utan även personlighetsmässigt och att jag skulle passa bra in i gruppen. De hade mycket information om mig, vilket känns bra.

Under sommaren gick flyttlasset till den danska huvudstaden.

- Vi har fått ett hus och fått våra grejer från Frankrike, så det är skönt. Jag hoppas på mer speltid framöver men det känns bra.

Under fjolåret tappade Johnsson sin plats i Guingcamp och dessutom åkte klubben ur Ligue 1. Något som ledde till en del spekulationer om en flytt, även om det tog lite tid innan svensken skrev på för FC Köpenhamn.

- Jag hade ganska bra med alternativ, men det drog ut på tiden och vi väntade nästan i fem veckor på FCK om vi räknar från första gången vi hörde om deras intresse. Men de var tvungna att sälja Uhronen för att det skulle bli en affär. Det var ett svårt beslut att vänta men när det äntligen blev av kändes det klockrent.

Vad valde du mellan?
- Det var ganska bra alternativ, men jag kan inte säga några klubbar. Det var bra klubbar och någon från Frankrike.

Hur märks det att FCK är en större klubb som är med i toppen?
- Allt är väldigt professionellt jämfört med vad jag varit med om innan. Det är väldigt strukturerat och de hjälper en snabbt in i det och att allt ska komma på plats med familj och annat. Det är speciellt att man har Mikael Antonsson (tidigare landslagsbacken) som hjälper till som en allt-i-allo och man kommer jättesnabbt in i laget. Ståle Solbakken som är tränare vet vad han vill och man märker att han styr och ställer i FCK och har koll på läget. Det känns jättebra.

Är det så stor skillnad på en mindre klubb i Ligue 1 och FCK?
- Ja, definitivt. Jättestor skillnad. Det är som natt och dag. I alla från hur jag hade det i Guingcamp.

Hur kan FCK hjälpa dig utvecklas?
- Jag hoppas spela fler matcher än jag gjorde sista halvåret i Guingcamp och gör man det bra så stänger det inga dörrar för att komma utomlands igen. Jag vill gärna testa på det igen, men ett fyraårskontrakt i FCK och göra det bra där och sedan ta oss vidare.

Du får Nicklas Bendtner som lagkamrat – hur känns det?
- Spännande, vi behöver lite offensiva krafter efter två knäskador på våra poängspelare på topp. Vi behövde få in någon större och starkare, så det kan bli bra för oss.

Ni är lottade mot Malmö FF i Europa League – hur blir det? 
- Det blir kul så klart. Jag ringde direkt till Marcus Antonsson och snackade med honom, vi är bra vänner sedan tidigare. Det blir sjukt kul med två grymma matcher och bra stämning runt om kring.

Känner du till laddningen mellan klubbarna?
- Ja, herregud, det är klart att blir laddat men det är bara kul för oss spelare med extra gnista runt matcherna. Det är bara över sundet så är vi där, det är perfekt.

Du är åter med landslaget där du är bakom givne Robin Olsen. Hur är det?
- Det är som det är, det är bara att jobba på. Man har vetat sin position sedan innan och så vara förberedd på om något händer och då göra det så bra som möjligt. Vi vet hur situationen är och det är bara att jobba utefter det.

Publicerad 2019-09-04 kl 12:08
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå