Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Jordan Larsson gör A-landslagsdebut - fyra debutanter får chansen

ABU DHABI. Jordan Larsson får debutera i A-landslaget.
Han bildar anfall med Gustaf Nilsson - Linus Wahlqvist får agera högerytter.
- Vi väljer att starta med två elvor, en mot Estland och en mot Danmark för att alla utespelare ska få starta en match, säger Janne Andersson.

I tisdags blev Jordan Larsson klar för IFK Norrköping. I samband med det blev han också uttagen till vinterturnén i Abu Dhabi som ersättare till skadade Carlos Strandberg.

- Precis innan jag skulle skriva på så fick jag samtalet om att jag skulle få komma hit. Och då blev man ju ännu gladare. Jag menar, jag ska precis skriva på där och sedan få komma hit det är otroligt kul, sa Larsson efter sin första träning på januariturnén till Fotbollskanalen.

Under söndagens match mot Estland får 20-åringen nu göra debut i A-landslaget. Larsson bildar anfallspar med ytterligare en debutant, Gustaf Nilsson.

ANNONS

Övriga debutanter som får starta är Robert Gojani samt Joel Andersson.

- Vi väljer att starta med två elvor, en mot Estland och en mot Danmark för att alla utespelare ska få starta en match, säger förbundskaptenen Janne Andersson under dagens presskonferens.

- Vi har inte toppat något lag eftersom vi bedömer att Estland och Danmark har rätt jämna trupper jämfört med oss och det är svårt att toppa, det är så jämnt.

- Det är sex spelare med i laget som var med i fjol så jag vill se att strukturerna och grunderna sitter, men sedan kommer det inte bli hundra procent rätt.

Häcken-målvakten Peter Abrahamsson fick känning i ryggen och klev av dagens träning, men tanken är att han ska stå mot Estland. Om Abrahamsson inte kommer till spel ser 18-årige Pontus Dahlberg - som tränade med förstaelvan - ut att få chansen som sista utpost.

ANNONS

- Vi får se om Peter kan starta, avvaktar till i morgon, men det är enda osäkerheten.

Trots att de flesta spelarna precis kommit tillbaka från semester hyllade Janne kvalitén på träningarna hittills.

- Det är väldigt jämnt här och många ser bra ut här. Ska bli spännande att följa gänget under året och i de här matcherna. Någon kommer säkert att blomma upp men det är svårt att säga vem det blir. Vem hade trott att Viktor Claesson skulle ha en sådan säsong och att Ken Sema skulle få en sådan utveckling.

Sveriges match mot Estland i Abu Dhabi sänds i TV12, på C More Fotboll och streamas på C More klockan 18:15 under söndagen.

Sveriges startelva mot Estland

Pontus Dahlberg - Anton Tinnerholm, Franz Brorsson, Joakim Nilsson, Joel Andersson - Linus Wahlqvist, Kristoffer Olsson, Robert Gojani, Jiloan Hamad, - Gustaf Nilsson, Jordan Larsson.

Fakta

Sveriges matcher på januariturnén

8 januari, 17.45: Sverige - Finland
Visas på TV12, C More Fotboll och på cmore.se.

11 januari, avsparkstid ännu inte klar: Sverige - Island
Visas på TV12, C More Fotboll och på cmore.se.

Sändningen startar 15 minuter innan avspark.

Publicerad 2018-01-06 kl 09:29
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto