Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
41v

Jordan Larsson kan slå farsan: ”Något man kan skoja med honom om”

Foto: Bildbyrån

ABU DHABI. Jordan Larsson blev blixtinkallad på A-landslagets vinterturné.
Nu kan han slå sin farsa – och vara yngre i landslagsdebuten.
- Ja, precis, det är något man kan skoja med honom om där hemma, säger den 20-årige anfallaren.

Efter en kort nattsömn då Jordan Larsson kom ett dygn senare till Abu Dhabi än resten av landslaget tränade IFK Norrköpings nye anfallare med landslaget för första gången under torsdagen. Han fick mycket beröm av Peter Wettergren för hur han jobbade när landslaget nötte förvarsspel.

- Ja, det var litegrann i det defensiva arbetet. Det gäller att jobba hårt och det gillar dem, så det är kul, säger Jordan Larsson efter att han klivit av lite tidigare.

- Det är en bra lärdom av hur A-landslaget jobbar, det är jätteskoj att vara med här. Mitt mål är att se och lära och visa vad jag kan. Jag fokuserar på U21-landslaget och sedan vill jag visa upp min bästa sida här.

Förvånad när du fick frågan?
- Jag var ganska överraskad, inte alls inställd på det, och var dessutom på väg att skriva på för Norrköping. Då fick jag samtalet, så det var mycket på en dag, men jag blev otroligt glad.

Det är svårt att gå runt Jordan Larssons pappa Henrik Larsson som hade en makalös karriär. Han landslagsdebuterade som 22-åring, i VM-kvalet mot Finland hösten 1993, och blev faktiskt målskytt när han nickade in 2-1 efter en retur i en match som slutade 3-2 och tog Sverige till USA-VM.

Men om Jordan Larsson får debutera i Abu Dhabi så slår han pappa med nästan två år, anfallaren fyllde 20 i somras.

- Ja, precis, det är något man kan skoja med honom där hemma. Förhoppningsvis blir det så men jag är bara här för att suga in så mycket som möjligt och sedan tar jag det som det kommer, säger anfallaren.

Vad hade han för råd?
- Bara att inte be om ursäkt för att jag är här och gå in och ta för mig och göra det jag är bra på.

Under tisdagen blev det officiellt att han går till IFK Norrköping efter ett år i NEC Nijmegen där det blev totalt 20 matcher och fyra mål, men klubben även trillade ur högsta ligan förra våren.

- En fantastisk klubb som är stor i Sverige. Deras spelsätt passar mig och de har varit intresserade under längre tid och det är skönt att ha en tränare som har förtroende för en. Gäller bara att ge tillbaka det förtroendet, säger Jordan Larsson.

- När jag valde att komma hem till Sverige så var Norrköping ett bra val, man är bra på att plocka in spelare och utveckla dem. Så att man kan ta nästa steg i karriären. Även om jag är in Norrköping för att göra mitt jobb så vill jag vidare, det är min ambition.

Vilka andra klubbar har varit intresserade?
- Det har varit klubbar i Sverige, det har det, men vill inte nämna några namn av respekt för dem.

I IFK Norrköping är det lite mindre medialt fokus – var det ett skäl till valet?
- Nej, det var inget jag tänkte på. Det var fotbollen och att jag får en bra miljö att utvecklas i som styrde, men det mediala finns alltid i fotbollen och det finns givetvis större klubbar med mer mediafokus, men det var inget jag tänkte på.

Vad har du lärt dig i Holland?
- Väldigt mycket, speciellt mentalt. Jag har blivit starkare och vet hur jag ska hantera vissa situationer. Även i min fotboll, även om man kanske inte lägger märke till det i den negativa sitsen som jag var i, och man lär sig mycket.

Vem snackar du klubbval med?
- Det är min agent och det är klart att jag pratar med farsan. Han har varit med om mycket i sin karriär och det är klart att jag lyssnar på honom.

Vad tyckte han om Norrköping?
- Han tycker det är en bra klubb, men egentligen ville han att jag skulle stanna utanför Sverige. I en idealisk värld hade det kanske funkat men nu var Norrköping det bästa valet. Jag måste göra min egen karriär och göra mina egna val också. Det kommer att bli jättebra.

Jordan Larsson slog igenom som 15-åring i Högaborg och gick sedan till Helsingborgs IF som 17-åring och 18 mål på 65 matcher under två år, men det slutade med hemska scener där han blev attackerad av supportrar efter att HIF trillade ur allsvenskan hösten 2016. Fast Larsson säger att relationen med klubben är okej.

- Det är inget ont mellan mig och klubben. Jag har kontakt med en del spelare och om jag är hemma i Helsingborg går jag och kollar en match. Det är inget ont mellan oss.

Var HIF med när du funderade på att flytta hem till Sverige?
- Nej, det var inte aktuellt.

Är det ett avslutat kapitel?
- Ja, så är det.

Helt och hållet?
- Det är svårt att säga, jag är ju från stan. Skulle jag ha en lyckad karriär utomlands så får man se vad som händer i framtiden och om man känner för att flytta hem då. Det är inget jag kan svara på nu, det får man ta då.

FAKTA

Sveriges matcher på januariturnén

7 januari, 18.15: Sverige - Estland
Visas på TV12, C More Fotboll och på cmore.se.

11 januari, 17.45: Sverige - Danmark
Visas på TV12, C More Fotboll och på cmore.se.

Publicerad 2018-01-04 kl 14:54
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons