Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

José Mourinhos spanska favoritdomare tar hand om Italien-Sverige

Foto: Bildbyrån.

När Italien förlorade mot Sverige hamnade domaren i fokus.
Nu är det klart vem som dömer returen.
Spanjoren Antonio Mateu Lahoz som var José Mourinhos favorit under tiden i La Liga.

De svenska spelarna ville ha en stabil och bra domare till måndagens retur i VM-playoffet mot Italien. Det blir spanjoren Antonio Mateu Lahoz som är relativt oprövad om man jämför med turkiske toppdomaren Cüneyt Çakir som hade hand om första matchen på Friends Arena.

Antonio Mateu Lahoz har under flera år verkat i La Liga och dömt internationellt sedan 2011 och var med i OS 2016. Hans främsta merit är semifinalen i Champions League i våras, mellan Monaco och Juventus, och i det pågående VM-kvalet tog han hand om fyra matcher.

I Spanien är Antonio Mateu Lahoz känd för att låta matcherna flyta och helst inte blåsa av, och José Mourinho gillade honom under sin tid i Real Madrid. Något som bidrog till visst kändisskap och Antonio Mateu Lahoz har fått en del kritik för att han är för vänlig med spelarna och snackar med dem.

Kollar man statistiken för Antonio Mateu Lahoz så har han i sina 20 senaste matcher i La Liga och Champions League delat ut ett rött kort till bortalaget men inget till hemmalaget och dömt fem straffar till hemmalag men bara en till bortalag. I VM-kvalet dömde han inte några straffar i de fyra matcher han ansvarade för och den enda utvisningen var det Schweiz Granit Xhaka som fick efter två gula kort i hemmasegern mot Portugal.

När det gäller varningar i VM-kvalets fyra matcher delade han ut totalt tolv och av dem gick åtta till hemmalag och blott fyra till bortalagen. Under höstens Champions League har han dömt tre matcher, bland dem Manchester City-Napoli, och då delat ut två straffar till just Napoli men inga röda kort och totalt 13 gula varav sex till hemmalag och sju till bortalag.

De dömer Italien-Sverige

Huvuddomare:

Antonio Mateu Lahoz (Spanien)

Assisterande domare:

Pau Cebrián Devís (Spanien)

Roberto del Palomar (Spanien)

Fjärdedomare:

Jesús Gil Manzano (Spanien)

Publicerad 2017-11-11 kl 13:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons