Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

JULKALENDERN 14 DECEMBER: "Let them win the whole shit"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Erik Hamrén ratade Mathias Ranegie i landslaget.

Då svarade forwarden - med ett twitterhån.

Det var årets mest uppmärksammade landslagsbråk inom svensk fotboll, och alltsammans började före samlingen mot Brasilien. Råsundas sista landskamp. Trots att ett flertal forwards – däribland Johan Elmander, Markus Rosenberg och Alexander Gerndt - saknades för Sverige valde förbundskapten Erik Hamrén att inte kalla in någon ersättare.

Samtidigt ansåg många att Malmö FF:s Mathias Ranegie, som vid det laget hade svarat för tio mål i allsvenskan, kunde vara värd chansen – men det höll inte Blågults ledning med om. Och förklaringen var lite oväntad.

- Det är en duktig spelare som gjort det bra i serien i år och även i fjol. Han har varit med på en vinterturné och gjorde ett bra intryck som person. Men det är inte den spelartyp jag vill ha i rollen som nia i mitt spelsystem. Där söker jag mer en djupledsgående spelare. Och som nummer tio ser jag Zlatan (Ibrahimovic) och Ola (Toivonen) som bättre, sade Erik Hamrén till fotbollskanalen.se.

Det beskedet gillade inte Ranegie – långt därifrån. Först meddelade 28-åringen i en intervju med Sportbladet att han "tills vidare" inte var tillgänglig för landslagsspel och att ingen behövde höra av sig under överskådlig tid. Sedan gav han Erik Hamrén en smocka via de sociala medierna.

Genom att länka till ett klipp som fotbollskanalen.se filmade under EM i Ukraina gav han sig implicit på Erik Hamrén och dennes språkkunskaper. Vid inspelningstillfället i Kiev skulle tränaren svara på frågor från engelska journalister och formuleringarna blev ibland lite egenhändigt hopsnickrade. Bland annat berättade Hamrén att han unnade sin kompis Roy Hodgson att vinna EM-guld.

"I hold on England. Let them win the whole shit!", sade Hamrén.

Till sist slöt dock den bråkande duon sams och när det vankades matcher mot Färöarna och Tyskland fanns Ranegie trots allt med i truppen. Hamrén förklarade storsint att han aldrig tog åt sig särskilt mycket av Ranegies känga.

- Det var inga problem alls, man måste få vara besviken. Sedan kan man uttrycka sig på olika sätt, men jag dömer inte folk för det. Det får man själv bestämma, sade förbundskaptenen.

Numera har anfallaren flyttat till Udinese i Serie A, och i sin nya miljö har han utvecklats rejält, anser Erik Hamrén. Därmed kan han vara med och konkurrera på fler positioner än förr.

Publicerad 2012-12-14 kl 08:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons