Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

JULKALENDERN 24 DECEMBER: Zlatans present till förbundet

Nästa

Avbryt
Försök igen

Invigning av skandalomsusad nationalarena och alla hoppades på en minnesvärd kväll.

Då plockade Sveriges enda superstjärna fram trollerilådan och bjöd på en magisk fotbollsshow.

Landslaget hade vinkat adjö till Råsunda och nu skulle nya nationalarenan för fotboll invigas. Byggandet av Friends Arena hade kantats av mutskandaler och trassel men nu var förhoppningen att en oförglömlig kväll skulle få alla att glömma det som varit.

Och frågan är om någon ens i sin vildaste fantasi hade kunnat föreställa sig vilken show det skulle bli. Stärkta av den magnifika upphämtningen i Berlin där landslaget hämtade upp 0-4 till 4-4 mot Tyskland satt man fart mot klassiska motståndet England som bjudits in för att inviga den nya arenan.

Och hur mycket Erik Hamrén än ville få det till att det var en laginsats så handlade allt om en person: Zlatan Ibrahimovic. I en landslagsuppvisning av sällan skådat slag pulvriserade han England genom att göra fyra mål och insatsen kröntes med en bicycletamål som spreds som en löpeld runt jorden. Från 25 meters håll cykelsparkade Zlatan bollen i mål över Joe hart och Friends Arena exploderade när han än en gång skrev svensk fotbollshistoria - och samtidigt blev Förbundets egen magiska gudmoder som uppfyllde deras högsta önskan om en alldeles, alldeles, underbar kväll på slott.... nationalarenan.

Publicerad 2012-12-24 kl 10:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons