Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Kallade schackgeni efterbliven i TV4 - norsk folkstorm

Norska journalisten Mathias Skarpaas sa till TV4 att norska schackspelaren Magnus Carlsen är efterbliven.

Nu får han äta upp utspelet i hemlandet.

- Uttalandet faller på sin egna idiotiska orimilighet. Det är bara genant och dumt, säger Skarpaas chef Vegard Jansen Hagen till VG.

Inför Sveriges playoff-match mot Portugal fanns hela den internationella pressen på plats. TV4:s Patrick Ekwall pratade då med flera journalister om varför intresset för Sveriges match var så intressant för dem.

En av dem var TV 2:s Mathias Skarpaas.

- Vi är så avundsjuka på vad ni har lyckats med. Själva sitter vi och hoppas på en nästan efterbliven man som spelar shack i Indien och hela Norge får fnatt, när ni har världsstjärnor och spelar fotboll på högsta nivå, sa han till TV4 då.

Den efterblivna mannen han syftade på är Magnus Carlsen, ett 22-årigt underbarn i schack som är rankad som världens bästa schackspelare. Just nu utmanar Carlsen världsmästaren Viswanathan Anand och ser i skrivande stund ut att ta över världsmästartiteln som den yngste i världmästaren någonsin. Således gillades inte uttalandet av alla.

- Det är så idiotiskt att jag skiter i det, säger Magnus Carlsens manager Espen Agdestein till VG.

Mathias Skarpaas å sin sida är ångerfull.

- Det var väldigt nonchalant och dumt sagt. Jag ville inte förnärma någon. Hans intelligens gör honom speciell. Han är motsatsen till efterbliven. Han är smartare än oss alla. Om jag har förnärmat någon så beklagar jag, säger Skarpaas till VG.

TV 2:s sportredaktör Vegard Jansen Hagen fortsätter:

- Uttalandet faller på sin egna idiotiska orimilighet. Mathias har lagt sitt platt. Det är bara genant och dumt i en tid då alla norrmän är stolta över Magnus Carlsen, inklusive TV 2, säger Vegard Jansen Hagen till VG.

Se inslaget ungefär 40 sekunder in i klippet!

Publicerad 2013-11-16 kl 22:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons