Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Källström försvarar sågad Elmander: "Konstigt att attackera en individ"

Foto: Scanpix

Johan Elmander och Kim Källström

Efter segern mot Liechtenstein fick Johan Elmander hård kritik.
Kim Källström lider med kompisen.
- Det gör man ju, det berör en självklart, säger han till fotbollskanalen.se.

När Erik Hamrén presenterade truppen inför lördagens EM-kval mot Montenegro så berättade förbundskaptenen att han hade velat ta ut Johan Elmander men att anfallaren tackat nej.
Skälet är att Elmander inte känner sig i slag – och han får stöd av Kim Källström.

- Han har haft en tuff höst både fysiskt och psykiskt. Man kommer till en viss ålder och gjort så mycket för det svenska landslaget kan jag tycka att man äger det beslutet själv, säger Kim Källström.

Det var när Sverige slog Liechtenstein i oktober som Johan Elmander fick starta när Zlatan Ibrahimovic och Ola Toivonen var skadade, och många reagerade på insatsen. Själv sa Elmander nyligen i Aftonbladet:

- Jag har hört av kompisar att jag fick en del kritik, men jag läser ingenting själv. Det finns alltid de som vill ha in nya spelare. Folk får tycka vad de vill. Ingen annan kan styra över mig, framförallt inte media. Men att komma dit och inte kunna prestera var inte rätt. Jag hade ett skottläge senast och normalt sett missar jag inte en sådan chans.

Johan Elmander miste sin pappa som gick bort i cancer i början av hösten och har fått lägga mycket tid och kraft på andra saker än fotboll. I samband med senast landslagssamlingen var det annat som störde berättade anfallaren för Aftonbladet i förra veckan:

- Det var mycket kring den samlingen. Jag var inte riktigt där och sådant speglar av sig direkt på spelet, man klarar inte av att hålla uppe nivån och man blir tung. Det är lite det som har speglat hela hösten, att inte veta om vad det var och om det var ärftligt eller inte. Det var en aggressiv form av cancer som hade börjat i magsäckens vävnader. Men nu har vi fått reda på att det inte är ärftligt och det är skönt.

Kim Källström hade naturligtvis koll på att det var svårt och tog illa vid sig av kritiken som Johan Elmander fick:

- Det gör man ju, det berör en självklart.

- Vi pratar om en av mina bästa vänner, allt han gör ser jag i ett annat ljus än ni gör. Det är tufft vad Johan gått igenom och det önskar man inte någon annan. Väldigt svår situation och nu vann vi ändå matchen och då kunde man hoppat över det.

Hur ser du på att han får kritik, han kan ju inte hjälpa att han får starta?

- Det där är tudelat så klart, det är svårt att klanka på honom för att han startar matchen, det är alltid tränarens beslut. Sedan om folk inte uppskattar prestationerna då är man berättigad till kritik. Så det är vitt skilda saker. Vi gör en relativt bra match, vi vinner den och tar tre poäng och ett litet kliv närmare ett EM. Konstigt att attackera en individ så pass hårt. Vi är alla människor och det är aldrig roligt.

Mådde han dåligt av det?

- Nej, det tror jag inte, det är inte personligt så där. Man blir ingen bättre fotbollsspelare av det. Men jag känner att jag är ute på hal is, det är inte mitt bord att svara på. Jag ska inte tala om hur han mår, får passa på det.

Publicerad 2014-11-12 kl 20:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons