POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
10å

Källström: Går inte att göra en Ljungberg av mig

Senast Kim Källström tog plats i landslagets 4-4-2 gällde vänsterkanten.
Kanske läge på lördag igen?
- Spelar man mig där då får man ett spel efter mina egenskaper, inte som när Fredrik spelade där, säger Lyon-spelaren till fotbollskanalen.se.

I slutet av EM-kvalet för ett år sedan fick Kim Källström kliva in till vänster i landslaget, efter att under lång tid inte platsat i Lagerbäcks 4-4-2-uppställning.
Under VM-kvalets start har 3-5-2 varit skräddarsytt för mittfältaren.
Mot Portugal väntas Sverige ta steget tillbaka till 4-4-2 och Fredrik Ljungberg har slutat och det är dessutom skadekris.
Inte omöjligt att Källström får kliva ut till vänster igen.

- Spelar jag där så spelar jag där. Jag hoppas få spela, blir det i mitten blir det roligt, blir det på kanten blir det roligt och blir det vänsterback så är det oväntat, säger Källström och många journalister garvar åt syftningen att han varit vänsterback i Lyon.

Vad betyder det om du får spela till vänster?

- Spelar man mig till vänster då får man ett spel efter mina egenskaper, då får man inte ett spel som med Fredrik som var duktig att löpa i djupled, utan med mig får man ett spel med lite mer inlägg och ett sådant spel

- Man måste anpassa spelet efter spelarna, det går inte att göra en Ljungberg av mig.

Han vill inte ge sig in diskussioner vad ett skifte till 4-4-2 betyder för honom, han konstaterar bara att det blir skillnader för mittfältarna:

- Svårt att säga hur vi ska spela innan vi ens har fått laget. Det blir skillnad om vi spelar 4-4-2 eller 3-5-2, för när man bara är två centrala mittfältare blir mer defensivjobb än om man har tre mittfältare centralt.

Du har inte spelat så mycket i Lyon – hur är formen?
- Omöjligt att säga. Det går bra på träningarna och jag är i bra i form, och jag har ändå gjort bra många matcher…det är tre matcher jag inte spelat och det är en och en halv vecka. Jag är fortfarande med i matchen.

I helgen var Källström tillbaka som vänsterback i Lyon och fick 90 minuter.

- Alltid skönt att få en hel match för rytmen även om det inte var vår bästa match, säger mittfältaren som säger att han är bättre som vänsterback än han var tidigare, men att den ordinarie backen är tillbaka när ligan startar igen.

På lördag lär han slippa spela vänsterback, även om han mycket väl an få fylla ut vänsterkanten.

Publicerad 2008-10-08 kl 19:19
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå