POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
4v

Källström gör praktik på Svenska fotbollförbundet: ”Tacksam att de har öppnat sina dörrar”

Foto: Bildbyrån

Kim Källström går en Uefa-utbildning för att bli klubbledare i framtiden.
Nu kommer han göra praktik hos Svenska Fotbollförbundet.
- Jag ska göra mitt absolut bästa för att utnyttja den här möjligheten, säger han till SvFF:s hemsida.

Kim Källström berättade för en månad sedan att han har påbörjat en Uefa-utbildning för tidigare spelare som kan tänka sig att arbeta som sportchef, klubbchef eller någon annan form av klubbledare i fotbollslag. Utbildningen är tredje upplagan av utbildningen och andra namn som deltar är bland annat Didier Drogba och Florent Malouda.

Som en del av utbildningen kommer han att göra en praktikperiod på svenska fotbollförbundet i ett par månader, med start den 10 februari.

- Nu har jag fått den här möjligheten att vara hos SvFF och tacksam att de har öppnat sina dörrar för mig och jag ska göra mitt absolut bästa för att utnyttja den här möjligheten. Att representera landslaget har betytt så väldigt mycket för mig i min karriär och att nu få chansen att se hur det går till på andra sidan känns väldigt positivt. Den stoltheten tror jag att alla som någon gång dragit på sig den där tröjan skulle känna, säger Källström till SvFF:s hemsida.

SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand menar att det ska bli ”väldigt roligt” att ha Källström på förbundet.

- Det är i första hand en del i den utbildning som han går och vi är glada att kunna bereda plats och ge honom en bild av hur vi arbetar inom olika områden. Samtidigt kan han å sin sida ge oss mycket tillbaka, tror jag. Generellt sett är det bra att kunna fånga upp de erfarenheter och den kompetens som tidigare landslagsspelare har i det är sammanhanget. Det känns väldigt positivt, säger han.

Källström har tidigare sagt att han kan tänka sig att arbeta som klubbledare framöver, men vill däremot inte gå in på om han vill jobba i Sverige eller internationellt. 

- Jag har sådana ambitioner. Man gör inte det här utan att ha en idé om vad man vill göra, jag har en bra idé om vad jag vill göra och det här är en bra start och en bra grund för att få en bra insikt, sa han till Aftonbladet i december.

Utbildningen sträcker sig fram till och med våren 2021. 

Publicerad 2020-01-23 kl 22:13
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå