Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Källström: Jag är här för att spela

AMSTERDAM. I senaste EM-kvalen fick Kim Källström spela på grund av skador.
Annat nu?
- Jag är här för att spela, säger han till fotbollskanalen.se.

Sverige har samlats i Amsterdam för att ladda infor tisdagens EM-kval mot gruppfavoriten Holland. En som verkade vara extra nöjd med att ansluta till landslaget var Kim Källström.

Kanske inte konstigt - i Lyon går det trögt för både laget och Källström.
- Visst är det så att det är kul att komma hit, det är som på vilken arbetsplats som helst, om alla är glada och positiva så är det mycket lättare, sager Kim Källström.

Hur är din form?
- Äh, jag vet inte, jag har inte spelat så mycket men det jag spelat har gått bra. Klart att det är lättare att spela och prestera i ett lag som går bra.
- Sakta men säkert försvinner självförtroendet i ett lag som går tungt.

Storlaget Lyon ligger i nedre delen av tabellen och resultaten är därefter. Turbulensen blir också stor kring laget och klubben:
- Det blir lite annorlunda fokus när allt handlar om vår tränares (Claude Puel) vara eller icke vara. Allt annat har hamnat i andra hand, även spelarnas insatser.
- Vi har räddat det till viss del genom att vi tagit sex poang i Champions League.

Även i landslaget har hösten varit tuff för Kim Källström. I EM-kvalgenrepet mot Skottland satsade Erik Hamren på Anders Svensson och Pontus Wernbloom från start och så blev det även i EM-kvalpremiären mot Ungern.

Dock öppnade Svenssons skada för Källström som fick spela en timme mot Ungern och från start mot San Marino. Nu är dock alla tre mittfältarna friska och spelklara.
- Jag är här för att spela, det är inte mycket annat att fundera på för mig. Det enda jag kan göra är att göra det bra på träningarna och sedan får vi se om tränaren väljer mig eller inte.

Publicerad 2010-10-08 kl 09:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons