Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Källström om Anders Svensson: Hittat rätt balans mellan oss

Länge konkurrerade de om en landslagsplats.
Nu är Kim Källström och Anders Svensson kuggar i ett maskineri som bli mer och mer väloljat för varje match som går.
-Vi har hittat en väldigt bra balans mellan oss, säger Kim Källström dagen efter en av sina absolut bästa landskamper.

Det var ett gäng nöjda svenska fotbollsarbetare som på söndagen kom från den kokande kitteln i Budapest till den 30-gradiga hettan i Valletta. På onsdag är det Malta som ska malas sönder på vägen mot det hägrande VM-målet.
Kim Källström hade all anledning att vara nöjd efter sin 68:e landskamp. Han var delaktig i det mesta som skedde offensivt från svensk håll.

Bland annat var det på Kim Källströms hörna som Olof Mellberg tidigt nickade in 1-0 mot Ungern.
-Han kom perfekt, säger Källström. Kul att något vi tränar på fungerar.
-Det gick väldigt bra. Det var väl en av de bättre matcherna. I ett oerhört viktigt läge också, säger han om sin egen insats.

Samarbete med Anders Svensson fungerade också klanderfritt. Men att Källström har en offensiv roll och Svensson en defensiv är inget som står med rödskrift på förbundskaptenen Lars Lagerbäcks taktiktavla.

-Nä, det kan jag väl inte säga. Egentligen har vi båda mer flyttat ner så att vi spelar bredvid varandra. Jag går väl fram lite mer, men det är ändå marginellt. Det beror ofta på matchbilden. Mot Ungern var hans gubbe mer offensiv och min mer defensiv.

-Det känns som om vi har hittat en väldigt bra arbetsfördelning på mitten. Vi behöver inte prata så mycket, utan har rätt bra koll på hur vi ska lösa det. Nästan varje match är vi numerärt underlägsna, eftersom de flesta lag spelar centralt med tre man. Så det krävs att vi springer mycket och har bra kommunikation, men framför allt vet vad den andra gör.

Sverige vann hemmamatchen mot Malta med 4-0. Men att vinna stort på onsdag för att förbättra målstatistiken i en jämn VM-kvalgrupp som kan avgöras på målskillnad är inte första prioritet.
-Det viktiga är att vi kommer hit och tar matchen seriöst. Kan vi göra mycket mål också är det ännu bättre, men skulle vi inte vinna så spelar inte så stor roll vad vi gjorde i Ungern.
Med tre poäng i bagaget från Budapest är Sverige att räkna med igen i kvalgrupp 1.
-Det höjer så klart moralen att vi känner att vi är med i gamet igen. Ungern borta är ingen lätt match att ha framför sig, stämningen höjs när vi har den bakom oss och har vunnit.

TT

Publicerad 2009-09-06 kl 20:29
Annons
Annons
Annons