Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Källström om hemflytt, hemkära ryssar och förvåning att Capello är kvar

Kim Källström är inne på sista året på kontraktet med Spartak Moskva.
Gör han en "Rosenberg"?
- Jag har inget sug att flytta hem för tillfället, säger han till fotbollskanalen.se.

Torsdag kväll väntar Ryssland för Sverige i EM-kvalets andra match. Kim Källström har flera lagkamrater i den ryska truppen och känner till motståndet bättre än många andra:

- Jag har rätt bra koll på de ryska spelarna men inte bra koll på ryska landslaget och hur de spelar som lag. Det är ett lag med många skickliga spelare, duktiga bollspelare, inga riktigt stora stjärnor men ett homogent lag, säger Kim Källström.

Vad gäller för Sverige?

- Det är viktigt för att hålla ihop laget och att ha ett bra försvarspel och vinna boll i bra lägen. Förhoppningvis ska vi som hemmalag ha bollen mer än mot Österrike senast och jag förväntar mig inte att Ryssland pressar lika mycket som österrikarna.

Senast Sverige mötte Ryssland i EM 2008 så blev landslaget överkörd - vad finns för likheter med dagens ryska landslag?
 
- Svårt, väldigt svårt, de hade ett mästerskap där de var i toppform och vi blev alla lite överraskade att de var så bra som de var, men det är vi inte längre så den överraskningstaktiken är svår. Sedan var det en match, svårt att analysera.

Endast en spelare i ryska truppen är baserad i utlandet - vad beror det på tror du?

- De har det rätt bra hemma, en bra liga att spela i, ett bra liv och de tjänar bra med pengar. Jag tror de trivs med att vara hemma och de är rätt hemmakära.

Är det bra eller dåligt för landslaget att spelarna inte utmanar sig själva?

- Svår fråga, jag vet inte. Det känns som om de haft ett rätt bra lag den sista tiden och de gjorde ett VM där de lika gärna kunde ha gått vidare. Det passar nog ryssarna bra att vara hemma.

Efter VM i Brasilien där Ryssland åkte ur i gruppspelet utan seger - förvånad att förbundskapten Fabio Capello är kvar?

- Ja, det är man väl. Deras lynne är att om det går emot så brukar man vilja byta. De är ganska snabba på att vilja byta och få förändring om det inte funkar. Å andra sidan har han fått gruppen att jobba åt samma mål, men lite förvånad, absolut, det tror jag alla var.

Du är inne på sista året på kontraktet med Spartak Moskva - hur ser du på framtiden?

- Med tillförsikt. Min tid i Ryssland har fotbollsmässigt varit upp och ner. Det började väldigt bra och sedan bytte vi tränare då var det en tuffare tid. Nu har vi fått ännu en ny tränare och då har det fungerat väldigt bra. Jag trivs väldigt bra med att spela för honom och han har gett mig stort förtroende och för tillfället tänker jag bara på spela så bra som möjligt och så mycket som möjligt och så får vi se hur det utvecklas.

Vill du stanna i Moskva?

- Kanske, kanske inte. Svårt att ta ta ställning till det nu innan det finns några konkreta diskussioner om alternativ.

Inte sugen på att göra en "Markus Rosenberg" och vända hem till Sverige?

- Nej, det kan jag inte säga. Jag är väldigt glad för hans skull och det kändes som om han hade några tuffa år ute och fick komma hem och fick fart på fotbollen, och det Malmö gjort är mer än imponerande. Personligen har jag inget sug att flytta hem för tillfället. Men det som alltid, man ska aldrig säga aldrig. Vi får se.

Hur ser du på konflikten som Ryssland är inblandat i i Ukraina och effekt på fotbollen?

- Det är något som man borde separera, vi spelar fotboll och det är vad vi kan ta ansvar för och sedan finns det politiker som tar ansvar för den politiska situationen. Generellt är det alltid tråkigt med väpnade konflikter och det är inte bra för någon.

Påverkar det livet i Moskva?

- Det märks ingenting, för säkerheten är det ingen fara, men det är bara tråkigt.

Publicerad 2014-10-08 kl 09:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons