Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Källström om Janssons Hamrén-kritik: "Obefogad - ta det med Erik"

Foto: Scanpix

Kim Källström svarar nu Pontus Jansson, som kritiserat Erik Hamrén för att ha saknat en tydlig strategi med landslaget.
- Obefogad, säger förre landslagsmittfältaren till Aftonbladet om kritiken. 

Det var efter EM som Pontus Jansson öppnade upp sig för Sydsvenskan om hur han ser på Sveriges tidigare förbundskapten Erik Hamrén. Mittbacken efterfrågade mer tydlighet.

- Det saknades en tydlig strategi och bild av hur vi skulle spela fotboll. Klart att man kunde luta sig tillbaka och använda en sådan som Zlatan, att ge honom bollen och så löser det sig av sig själv. Jag saknade en tydlig strategi och det är den vi vill ha nu, sa sedan Jansson till Fotbollskanalen under förra landslagssamlingen.

Nu går förre landslagsmittfältaren Kim Källström, som slutade i blågult efter EM, emot Jansson. Källström uppfattade att det fanns en strategi, berättar han för Aftonbladet.

- Ja absolut. Det är klart att vi hade en strategi om hur vi skulle spela. Det hade vi tränat på under många år. Vi hade en av världens bästa anfallare i vårt gäng och målet var att sätta honom så mycket som möjligt i spel. Det var en av våra strategier, sen hade vi mycket annat också. Det (kritiken) tycker jag var lite obefogad, säger Källström.

- Jag känner också att den tiden är förbi. Om folk vill hålla på och snacka får de ta upp det med Erik i så fall, fortsätter han för Aftonbladet.

Publicerad 2016-10-07 kl 19:59
SVERIGE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER