Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Källström: "Ser inte jätteljust ut för mig"

Kim Källström tror inte på spelchans mot Spanien eftersom han var bänkad mot Grekland.
- Det känns som vi fortsätter med laget som gjorde jättefin insats mot Grekland, så det ser inte jätteljust ut för mig men det viktigaste är att laget gör det bra, säger han till fotbollskanalen.se.

Det är en pessimistisk Kim Källström som inte ser det som att han har någon större chans till Spel mot Spanien på lördag.
Fast det är en plats öppen efter Wilhelmssons skada – hur ser du på det?
- Vi får se hur de löser det. Jag har spelat där både i Lyon och i landslaget och är inte främmande för det. Får jag chansen är det jättekul, det är bara att vara redo.

- Just nu känns det inte som jag kommer att starta. Det är helt naturligt, det kan bli en lång turnering och då behöver vi att alla är friska och kan hoppa in. Vi fick ju två skador redan i första matchen.

Har du haft något samtal med Lagerbäck om ditt läge i truppen som Johan Elmander? - Nej.

Att Kim Källström är populär bland de svenska fansen är det ingen tvekan om. Massor av mejl och reaktioner handlar om att Lyon-mittfältaren ska spela från start. Stödet glädjer honom.
- Det känns underbart att ha folkets stöd, otroligt härligt. Jag är alltid glad och tacksam för det och försöker kriga på och visa mig från min bästa sida.

Hur håller du humöret uppe?
- Klart att det inte är samma för oss som inte spelade mot Grekland. Vi försöker hålla uppe humöret och det är våra polare som spelar och vi försöker stötta dem så bra vi kan. Sedan försöker vi hitta på saker utanför fotbollen så man kommer bort från det och kan tänka på annat. Blir en och annan golfrunda och sedan är det bra tugg i det här gänget.

Efter onsdagens träning var snackisen att Kim Källström och Markus Rosenberg gruffade efter en sammanstötning. Nu säger mittfältaren att han inte var den som tacklade.

Han tonar överhuvudtaget ner hela grejen.

- Det var inte jag som tacklade. Vi spelade fyra mot fyra och sedan blev det en situation där en annan spelare tacklade och sedan diskuterade vi det i två sekunder. För mig var det ingenting. När vi gick av planen var vi polare igen, säger Källström till ett stort mediauppbåd.

Vem tacklade?

- Spelar ingen roll, det var inte jag i varje fall.

Rami Shaaban säger att han fick gå emellan – men att det inte var något problem för att det var ”lättviktare”.

- Det stämmer inte. Tror jag inte. Beror på vad man menar med att gå emellan, vi tuggade lite och sedan fortsatte vi att spela.

- För oss är detta en bagatell. Så fort vi spelat klart var det glömt. Olyckligt att folk inte kan släppa det.

Publicerad 2008-06-12 kl 19:12
Annons
Annons
Annons