Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Källström vill trötta ut Moldavien: Okej med 1-0 sista tio

Kim Källström har respekt för Moldavien och tror att Sverige kan behöva trötta ut motståndet.
- Det handlar inte om att göra mål första tio, säger han till fotbollskanalen.se

Kim Källström har viss koll på Moldavien som Sverige möter på tisdagen. Sannolikt mest från landslagsledningens dragning inför spelarna, men känner att motståndet är ett svårt sådant.
- De är välorganiserade, alla jobbar hårt, de är disciplinerade och svåra att få hål på. Sen är det klart att vi är ett bättre fotbollslag på i princip alla positioner, säger han men menar att svenskarna inte ska ta ut för mycket i förväg.
Det kommer att bli en tuff utmaning, enligt Källström:
- Rent tekniskt är de ganska skickliga. De kan hålla i bollen och de kan spela sig ur svåra situationer och så. Det är välutbildade fotbollsspelare och man märker ju att fler och fler lag är välutbildade och kan försvara sig. Det blir svårare och svårare för oss att manövrera ut dem på samma sätt som att det blir svårare och svårare för de riktigt stora nationerna att manövrera ut lag som Sverige och Danmark.

Hur ska Sverige spela för att vinna?
- Generellt gäller det att ha mycket bredd mot sådana här lag. Håller vi spelet i mitten så gör vi det lite väl lätt för dem. Man behöver inte bara spela på kanterna, men vi måste ha bredd så att vi tvingar dem att flytta isär också.

Ett annat trick kan vara att trötta ut motståndarna så att de tappar fokus.
- Vi måste ha bra snurr på bollen för även om vi inte gör mål direkt så måste vi tänka att vi har haft bollen i alla fall och låtit dem springa sig trötta. Det handlar inte om att göra mål första tio, även om det är bra om vi gör det. Det är också okej att göra 1-0 sista tio.

Publicerad 2011-03-28 kl 08:39
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons