POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Källströms segerrecept: Tålamod, tempo och effektivitet

Foto: TT

CHISINAU. Kim Källström var med på tiden när landslaget vann på beställning mot mindre länder.
Han vet vad som krävs:
- Bolltempo, tålamod och effektivitet är mina tre nycklar.

Efter sex poäng på fyra matcher i EM-kvalet behöver Sverige vinna mot Moldavien för att få arbetsro. Bara kryss mot Montenegro var ett bakslag.

Kim Källström vet att Sverige ofta vunnit den här typen av matcher under hans tidiga landslagskarriär.

- Det gäller att ha en ganska tydlig idé vad man vill göra, ha tåplamod och inte tänka att det blir en enkelt match. Att vara koncentrerad och fokuserad i 90 minuter och göra jobbet och inte underskatta motståndet och vi har varit lyckosamma och bra på det över tid.

Moldavien väntas backa hem vilket man gjort mot både Österrike på hemmaplan och mot Ryssland på bortaplan och det blir en defensiv med kontringar.

- Det gäller för oss att ha bra fart på bollen. Bolltempo, tålamod och effektivitet är mina tre nycklar, säger Kim Källström.

Mittfältaren är precis som många andra imponerad av nykomlingen Isaac Kiese Thelin som få kände till för ett år sedan då han spelade i IFK Norrköping - och nu tävlingsdebuterar han i A-landslaget.

- Väldig spännande och kul att någon kan ta sig en oortodox väg in i landslaget och med den hastigheten. Att det inte gick så bra i Norrköping för ett år sedan och nu vara landslaget. Han är stark och skicklig på att plocka ner bollar, och ger oss en dimension till, säger Källström som kan franska Ligue 1 bättre än de flesta efter många år där och anser att Isaac Kiese Thelin satt avtryck där:

- Han har gjort det bra i Frankrike, ingen lätt liga för anfallare. Det är en relativt defensiv liga och folk tycker om att försvara, det är inget Holland direkt, inte helt enkelt som forward.

- Det är överhuvudtaget kul att många spännande och unga spelare kommer fram i landslaget nu.

Publicerad 2015-03-27 kl 10:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå