Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Kåmark om Zlatan: Han behöver landslaget

TV4:s expert Pontus Kåmark tror inte att Zlatans avhopp från landslaget behöver bli permanent.
- Han kommer inte kunna vinna några omröstningar som världens bäste spelare om han inte spelar i ett landslag och går till mästerskap, säger han.

Nyheten om att Zlatan Ibrahimovic eventuell har spelat färdigt i landslaget slog ned som en bomb under måndagen. Men gamle landslagsspelaren, och nuvarande experten, Pontus Kåmark tror att vi troligen inte har sett det sista av Zlatan i blått och gult.

- Nej, jag tror inte det. Jag tror han går att övertala.
- Han kommer inte kunna vinna några omröstningar som världens bäste spelare om han inte spelar i ett landslag och går till mästerskap.
- Det skulle vara om han vinner skytteligan i Spanien, tror även han behöver landslaget.

Är det okej att tacka nej och sen ändra sig?

- Det kommer inte betyda ett skit om han spelar eller inte om det inte är ett mästerskap. Passa på och kör in de andra. Och sen kan man ta in Zlatan sen när det börjar gälla.
- Vi har ju sett hur han är när han inte vill spela. Det är inte kul. Kör med Berg och Toivonen och så vidare. De får utrymme när han inte är med.

Vad tycker du om Hamréns agerande att han berättade om det på presskonferensen?

- Det kommer ju ut ändå. Bättre att berätta det för att det blir spekulationer. Folk är ju smarta där hemma. Folk fattar det ändå.

Tror du Barcelona har tryckt på för att han ska tacka nej?

- Nej jag tror inte det. Kanske en känsla han känner. När man är ny på ett jobb är man på tårna. Det är en aktör som är större än han själv som han inte har vuxit in i ännu.
- Tror han trivs otroligt bra. Med den fantastiska start han har fått. Han har ju varit en av, om inte den bäste spelaren.
- Har redan fått respekt av världsstjärnorna och det är inte lätt i ett sådant omklädningsrum.

Vad tycker du själv om Zlatans agerande?

- Det är klart att det alltid ska vara en ära att spela för Sverige men de enda dagarna man är ledig spelar man i landslaget. Man är aldrig ledig.
- Och sen varje gång han är med får han skit för att han inte är tillräckligt bra. Jag tror han känner frustration över det.
- Och jag har förståelse för det. pressen han har på sig, det är ju inte Öis eller Gais han har kommit till. Han är så pass viktig och är köpt för så mycket pengar så klart som fan han känner prioriteringen. Han får en press på sig från klubben. Tror inte de är ett dugg intresserade av landslaget. De vill inte ha honom skadad.

Publicerad 2009-11-10 kl 12:55
Annons
Annons
Annons