Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Kamp om att bli bästa tvåa – så går Sverige direkt till EM

Resultaten gick Sveriges väg och jakten på en direktplats i EM nästa sommar fortsätter.

Förutom alla gruppvinnare så går den bästa grupptvåan direkt till EM. Övriga grupptvåor får kvala. Just nu är Danmark bästa grupptvåa, men Sveriges utgångsläge är inte så pjåkigt. Ett plus för Sverige är att man har det helt i egna händer.

Bästa grupptvåa utses genom att kolla på hur många poäng de olika lagen tappat och även om Danmark i dagsläget tappat färre än Sverige så skulle två raka vinster för danskarna innebära att grupptvåan i deras grupp då skulle bli sämre än Sverige.

Alltså: Vinner Sverige mot Finland och Holland går man till EM. Då har man tappat sex och det kan ingen slå.

Varför?

Jo, Portugal och Danmark möts. Om Portugal vinner har Danmark tappat åtta poäng, om Danmark vinner har Portugal tappat åtta poäng och vid kryss har bägge tappat sju.

Grekland möter å sin sida Kroatien och det betyder att vid kroatisk vinst har Grekland tappat nio ppoäng, vid oavgjort har Grekland tappat åtta poäng och vid grekisk seger har Kroatien tappat åtta poäng.

Skulle Sverige ta fyra poäng på de återstående matcherna och ändå bli bästa tvåa gäller det att Danmark och Portugal inte kryssar mot varandra, ena laget ska helst tappa tre poäng. Grekland får inte bättra på sin målskillnad allt för mycket i sina återstående matcher. Lite längre ner i tabellen så gäller det att Tjeckien och Montenegro inte tar för stora vinster och bättrar på sin målskillnad så mycket att de går förbi Sverige. Men i dagsläget är det alltså Danmark och Grekland som är värsta konkurrenterna.

Just nu ser en tabell för de bästa grupptvåorna ut så här:
1. Danmark -5p, +5 mål
2. Sverige -6p, +7
3. Grekland -6p, +3
4. Montenegro -7p, +2
5. Tjeckien -8p, +3
6. Irland -9p. +3
7. Bosnien-Hercegovina -10p, +1
8. Turkiet -10p, -4
9. Serbien -12p, -3

På länken till höger finns alla tabeller med aktuell ställning.

Publicerad 2011-09-27 kl 16:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons