Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Känd fotbollsprofil rånades och misshandlades - nu döms "dejtingligan"

45v

En känd svensk fotbollsprofil rånades och misshandlades av ”Tinderligan”.
I dag föll domen mot de åtalade.
Nio av de tio döms, flera får fängelsestraff.
- Jag är nöjd med att vi fått framgång med vår argumentation i stort, säger åklagare Jessica Wenna till Fotbollskanalen.

 

Tio personer åtalades tidigare i vintras misstänkta för bland annat grovt rån och människorov. Flera män stod som målsägande då trott att de stämt träff med en kvinna, men i stället blivit rånade och misshandlade på platsen. 

En av personerna som varit målsägande i målet är en känd svensk idrottsprofil. I profilens fall har han berättat att han vid tillfället blev av med över 100 000 kronor, att han blev misshandlad i form av att han blev sparkad och slagen och att han dessutom hotades till livet.

ANNONS

 - Huvuddelen av brotten är ju sådana att målsägandena har lockats till (aktuella platsen) och i ett fall har en målsägande lockats till att ta emot gärningsmannen i sin bostad i tron då om att de har en träff med en tjej, men den här tjejen är ju en fejkad dejt. Det som i stället händer är att de här målsägandena blir rånade och några av de också frihetsberövade under en period om en timme upp till ett antal timmar, sa åklagare Jessica Wenna till Fotbollskanalen, i samband med att åtal väcktes.

Under tisdagen kom så domen i det uppmärksammade fallet. 

På sin hemsida skriver Eskilstuna tingsrätt att nio av de tilltalade fälls för flera av brottsanklagelserna, bland annat människorov, rån, misshandel och grovt vapenbrott. De två som får strängast påföljd får sex år och fyra månader, respektive fem år och tio månaders fängelsestraff. En person, som stod åtalad för penningtvättsbrott frikänns. Två av de åtalade var vid tillfället för brotten bara 17 år gamla och de döms till sluten ungdomsvård, respektive skyddstillsyn och dagsböter.

ANNONS

Av domen framgår att de dömda personerna gällande misshandeln och rånet av fotbollsprofilen ska betala totalt 160 800 kronor i skadestånd till fotbollsprofilen.

Tingsrätten skriver i sin dom att fotbollsprofilen uppgett följande, om händelsen:

"Den som höll i kniven uttalade även de sista hoten. De sa 'vi vet var du bor'. De sa även att han inte skulle tala om detta för någon annan eller gå till polisen för då skulle de hitta honom och hans familj. En av dem som kom tillbaka höll upp kniven under ögat, vid okbenet".

Åklagare Jessica Wenna, till Fotbollskanalen:

- Jag är nöjd med att vi fått framgång med vår argumentation i stort. Det gäller både bevisning men också i de juridiska frågor som varit uppe till bedömning. 

- De påföljder som har dömts ut ligger i linje med vad vi yrkade, om än lite lägre.

Publicerad 2020-04-14 kl 11:05
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto