POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Karlsson och Jönsson klev av småskadade - så var landslagets träning

KAPSTADEN. Fotbollskanalens Olof Lundh rapporterar direkt från landslagets vinterturné. På måndagsförmiddagen var det dags för träning. Och utan Anders Svensson som har problem med en höft.

11:08 Efter skottövningarna är över packar landslaget ihop. Två långa pass lördag och söndag följs uppenbarligen av ett kortare. En dryg timme.
11:03 Rasmus Jönsson har problem med vänster knä. Det är svullet och han känner obehag, enligt läkaren Leif Swärd och klev av för att få is. De ska kolla på det när han kommer tillbaka till hotellet. Gick inte att bedöma nu. Per Karlsson har problem med sitt tidigare benbrott. Även Sebastian Eriksson och Adam Johansson vilade.
11:01 Rasmus Jönsson, Sebastian Eriksson och en del andra spelare har klivit av. De står i skuggan och dricker.
10:58 Håkan Ericsson, Lasse Eriksson och Tommy Söderberg håller koll på ena sidan, Allbäck och Hamrén på andra. Fast det är mest Hamrén som hörs.
10:55 Avslutningsövningar vid bägge målen. På ena sidan turas Pär Hansson och Viktor Noring om i mål, på andra är det Nordfeldt.
10:37 De bryter övningen innan en enda boll sparkats.
10:33 Spel och spel. Det är mycket instruktioner från Hamrén och mycket stillastående och lyssnande från de andra. Hamrén går igenom hur olika spelare ska agera och var uppspelen ska sitta.
10:29 Rickard Dahan, Paul Balsom, Johan Sandberg och Lasse Richt får kliva in i spel i denna övning och därmed är fem ledare med i och med att Allbäck också är på planen. Ena laget är Salomonsson, M Nilsson, Allbäck, P Bengtsson – Hamad, Dahan, Richt, Balsom, Sandberg och Daniel Larsson. Andra laget - som möjligen är en startelva på onsdag – är A Johansson, Almebäck, Backman, E Johansson – S Eriksson, N Gerzic – Molins, Jönsson, Hysén – Gerndt.
10:27 Erik Hamrén samla spelarna för ny genomgång. Han är tydlig i sitt instruerande och gestikulerar flitigt.
10:23 Flitiga drickapauser i den stekande värmen. Ändå kan en del inte hålla sig ifrån bollarna nä det är paus.
10:19 AIK:s Per Karlsson får kliva av med Rickard Dahan. Fått en smäll.
10:18 Hamad, Jönsson, Daniel Larsson, Sebastian Eriksson, Pierre Bengtsson, Backman, Molins, Salomonsson och Almebäck är ena laget. Andra gänget är förstärkt av Allbäck och sedan är det Emil Johansson, Adam Johansson, Hysén, Gerzic, Daniel Larsson, Gerndt, Marcus Nilsson. Molins ser skarp ut.
10:15 En engagerad och taggad Hamrén leder utespelarna i småmålsspel på en halv planhavla. Det är fyra mål och det är bra tempo och driv. De får beröm av Hamrén för bättre kvalitet.
10:14 Lasse Eriksson kör med Noring, Nordfeldt och Hansson i ena hörnet. Även U21-landslagets Mats Svensson är med på den delen av träningen.
10:04 Erik Hamrén leder spelarna i höftrullningar och handklapp. Skön stämning.
10:01 Spelarna kallas till träning, det är tredje passet. Alla är med utom Anders Svensson som har problem med en höft och är kvar på hotellet och cyklar.
09:43 Mixed zone med spelare och ledare. Erik Hamrén hyllar Zlatans mål som han sett på morgonen. ”Det är klass.” Förbundskaptenen lyfter fram Rasmus Jönsson som den spelare som imponerat mest.
09:40 Svenska spelarbussen anländer till Athlone Stadium utanför Kapstaden där Santos vanligen spelar sina hemmamatcher. Solen steker men rätt kraftig blåst gör att det är behagligt och skönt. Som en svensk sommardag.

Publicerad 2011-01-17 kl 14:19
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå