Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Kentaros nya miljonskuld till Kronofogden

Förra året hade Svenska Fotbollförbundets samarbetspartner Kentaro en skuld till Kronofogden på 47 miljoner som till sist betalades. Nu finns en ny fordran på bolaget.

- Den är på  nästan åtta miljoner, säger Jan Argeus, handläggare hos Kronofogden till fotbollskanalen.se

Förra året kunde Fotbollskanalen berätta om hur dotterbolaget till en av SvFF:s viktigaste samarbetspartners hamnat hos Kronofogden för en skatteskuld på 47 miljoner. Bolaget heter Kentaro AB och ingår i Kentaro Group som gör affärer i miljardklassen tillsammans med SvFF när det gäller sändningsrättigheter.

När Kentaro AB hotades av utmätning begärde bolaget anstånd vilket beviljades. Skulden betalades slutligen och Kronofogden avskrev ärendet.

Nu är emellertid Kentaro AB återigen föremål för utredning hos Kronofogden. Myndigheten har en fordran på 7 940 985 kronor på Kentaro varav 7 915 230 är en obetald skatteskuld.

- Vi skickar ut en räkning på de fordringar som finns och om de förfaller, vilket har hänt här, så gör vi en utredning om det finns några tillgångar, men den pågår nu så det finns ännu inget konkret att säga om hur det kommer att bli, säger Jan Argeus på Kronofogdemyndigheten.

Om de inte betalar och det inte finns något för er att hämta, kan ni gå högre upp i företagshierarkin exempelvis till Kentaro Group för att få in pengar för de här skulderna?

- Nej, Kentaro AB är en juridisk person så de ska bära sina egna kostnader.

Vad händer om ni hamnar i ett läge där ni inte kan få in några pengar?

- Då är det inte så mycket mer vi kan göra, vi kontrollerar igen vid senare tillfälle om det finns något mer att hämta.

Jan Argeus förklarar att det kan sluta i en konkursansökan om ett bolag inte betalat sina skulder – något som Kentaro undvek i samband med sin förra skuld till Kronofogden.

Ända sedan 2006 har Kentaro varit en viktig parhäst till SvFF. Då köpte man tv- och marknadsrättigheterna till svensk fotboll för 1,3 miljarder kronor, och förlängde sedan avtalet under 2011. Från och med 2014 sköter dock det europeiska fotbollförbundet, Uefa, försäljningen av tävlingslandskamper, vilket innebär att playoff-mötet mellan Sverige och Portugal var det sista Kentaro förmedlade.

När det gäller allsvenskan och superettan har Svensk Elitfotboll, Sef, och TV4 tecknat ett avtal sinsemellan som gäller sändningsrättigheterna mellan 2016 och 2019 för bägge serierna.

Publicerad 2013-10-30 kl 15:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons