Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Kindvall knäcker Zlatan i holländskt all star-lag

Ove Kindvall slår Zlatan Ibrahimovic på fingrarna.
Åtminstone rankas han av en holländsk dagstidning som den bäste svenske spelaren i landet någonsin.

När Algemeen Dagblad går igenom vilka Blågula inslag som funnits i Eredivisie historiskt sett – och hur bra de varit – hamnar just Kindvall i topp.

– Det är alltid svårt att jämföra, men visst, jag hade blivit förvånad om jag inte funnits med bland de högst rankade, säger Kindvall till DN, apropå listan.

Som nummer två återfinns en viss Zlatan Ibrahimovic, medan halvdoldisen Stefan Pettersson – med sex säsonger i Ajax - ligger trea.

– Man måste se till vad spelaren presterat under sin tid i Holland, och väga det mot konkurrensen i den klubb man tillhört. Det är därför namn som Henrik Larsson, Marcus Allbäck och Petter Hansson inte finns med, säger reportern Wietse Dykstra som knåpat ihop rankingen åt Algemeen Dagblad.

Han försvarar att Zlatan Ibrahimovic inte vinner hela rasket med följande motivering:

– Sett till hela karriären är Zlatan den bäste svensk som spelat i Holland, men man måste väga in att han inte var någon toppspelare första säsongen i Holland, utan en enormt stor talang, och att han presterat sin bästa fotboll i andra ligor.
– Kindvall är den mest framgångsrika svensken i Holland, han var tongivande i en storklubb, Feyenoord, han gjorde 129 mål i ligan, han avgjorde en Europacupfinal, säger Dykstra.

Som fyra och femma, bakom ovan nämnda, återfinns Björn Nordqvist och Ralf Edström som bägge briljerade i PSV Eindhoven på 70-talet.

– Efter dessa fem är det svårt att ranka, säger Dykstra. En spelare som Erik Edman var grymt bra i sin tid i Heerenveen, men han tillhörde en liten klubb, och detsamma gäller för Marcus Allbäck och Petter Hansson, som var i Heerenven under samma tid.

Publicerad 2010-10-10 kl 09:38
Annons
Annons
Annons