Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Klart : Sadiku väljer Albanien

Foto: Scanpix

Loret Sadiku välje Albanien

Fotbollskanalen har tidigare avslöjat att Loret Sadiku varit nära att välja Albanien framför Sverige. Nu bekräftar han uppgifterna.

- De har varit på mig som fan, säger han till fotbollskanalen.se.

"Det finns ingen som är bättre än han. Om inte han blir landslagsman i Sverige så vet inte jag. Annars fattar jag inte fotboll"

Så sa Roar Hansen tidigare i år om sin mittback Loret Sadiku. Även förbundskapten Erik Hamrén har varit imponerad av talangen under året och tagit kontakt.

Men Fotbollskanalen har tidigare avslöjat att mittbacken låg nära att välja Albanien framför Sverige när det blir aktuellt för landslagsspel.

- Det är lite känsligt, sa han då.

Idag bekräftar han uppgifterna om att han bestämt sig för att välja bort Sverige.

- Det är klart att jag funderat jättemycket på det, men de visade mest kärlek, säger han till fotbollskanalen.se.

I går pratade Sadiku med landslagets Marcus Allbäck där han förklarade sitt beslut att inte längre finnas tillgänglig för det svenska landslaget.

- Han sa att han förstod mitt beslut och att jag skulle gå på min magkänsla. Han var lite besviken men respekterade det.

Sadiku berättar också att han redan tackat nej till det albanska landslaget vid två tillfällen - senast mot Armenien då han var skadad.

- De har varit på mig som fan. Så jag har smsat med några polare som spelat där tidigare och frågat vad de tycker om atmosfären och så. Jag har också kompisar som står i klacken. Så det handlade väl inte bara om en sak.

Vad tror du om möjligheten att få spela kval för Albanien i höst?

- De har bra mittbackar där också, man kan inte bara tro att man kan komma dit och få spela. Men det är klart att om jag inte hade trott att jag skulle få spela så hade jag inte gått dit. Jag tror att jag har goda chanser.

Är du besviken över att du inte fått chansen i det svenska landslaget?

- Nej, faktiskt inte. Jag vet att de har bra spelare - så besviken har jag inte varit.

I processen då beslutet fattades, som Sadiku menar varit tuff, har han tagit hjälp av flera i sin närhet - bland annat tränaren Roar Hansen.

- Jag har sagt hela tiden till Loret att vilket beslut han tar så stöttar jag det. Det känner han i sitt hjärta. Det är bara hans beslut, säger HIF-tränaren.

Tycker du att han borde fått chansen i det svenska landslaget tidigare?

- Jag har ingen åsikt om det. Jag kan bara konstatera att vi har många svenska killar som har dubbelt medborgarskap. I Tyskland så spelar ju exempelvis Özil och Altintop spelar i Turkiet. De slåss ju om det.

Borde det svenska landslaget legat på mer?

- Nej, jag konstaterar bara att vi har en ny situation att vi inte ska ta för givet att då de bor i Sverige och spelar i svenska klubbar så kommer de spela i det svenska landslaget.

Loret Sadiku föddes i Kosovo 1991 och kom till Sverige året därpå.

Albanien spelar härnäst mot Slovenien på bortaplan den sjätte september. Landet ligger på en andraplats i sin kvalgrupp, fyra poäng efter Schweiz.

 

Publicerad 2013-08-27 kl 11:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons