POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
3v

Klart: Beslutet står fast - Syrianska degraderat till division 2

Foto: Bildbyrån.

SvFF:s disciplinnämnds beslut står fast.
Syrianska FC har blivit degraderat till division 2. 

Syrianska FC, som i fjol ramlade ur superettan, har under senaste tiden varit på tapeten i svensk fotboll. Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd tog i början av januari beslut om att degradera föreningen till division 2 och bestraffa klubben med ett värvningsförbud så länge Syrianska har skulder till förbundet. Syrianska hade den 14 januari skulder till förbundet på totalt 116 470 kronor. SvFF har uppgett att klubben fick påminnelser om det i oktober, november, december och i januari, men utan att betala in pengarna. 

SvFF meddelade därmed den 16 januari att Syrianska har anmälts till disciplinnämnden  med anledning av skulderna. Då fick föreningen fyra dagar på sig, fram till och med den 20 januari, att inkomma med ett yttrande i ärendet. Den 19 januari begärde Syrianska anstånd (mer tid) med att skicka in sitt yttrande. Det missades dock av SvFF - och fallet fick tas om med anledning av att SvFF också anmält Syrianska till disciplinnämnden för obetalda arbetsavgifter, där anmälaren yrkat på degradering. Klubben begärde anstånd rörande båda ärendena i en och samma skrivelse, och då missade förbundet att begäran även gällde fallet som ledde till att man först degraderades.

I slutet av februari prövades båda ärendena igen och då gav disciplinnämnden åter besked om att Syrianska tvingas spela i division 2 under 2020. Detta med anledning av skulderna till staten vad gäller obetalda arbetsgivaravgifter på 244 256 kronor för beskattningsåret 2017. Skulderna hade reglerats, men det hjälpte inte, enligt nämndens bedömning.

Syrianska valde därefter att överklaga beslutet till riksidrottsnämnden - och nu har besked kommit även från den instansen. Riksidrottsnämnden skriver i sitt beslut att föreningen inte får prövningstillstånd för sitt överklagande och att domen därmed står fast.

Syrianska FC kommer alltså att spela i division 2 nästa säsong. 

"Skäl saknas att meddela prövningstillstånd i detta ärende. RIN beslutar därför att inte meddela prövningstillstånd", står det i beslutet.

"Svenska Fotbollförbundets Disciplinnämnds beslut den 28 februari 2020 ska därför stå fast. RIN:s beslut får inte överklagas", står det vidare. 

IFK Berga har sedan tidigare erbjudits Syrianskas plats i division 1. 

Publicerad 2020-03-12 kl 17:53
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto