Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Klart: Janne Andersson lämnar - vid missat EM-slutspel

Sverige (herr)

Janne Andersson lämnar som förbundskapten - vid missat EM-slutspel.
Det meddelar nu Svenska Fotbollförbundet på sin hemsida. 
- Min tanke är fortfarande att vi ska ta oss till EM, säger Andersson i en kommentar. 

4:50
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Svenska landslaget har haft det tufft i EM-kvalet, och ser ut att missa EM-slutspelet i Tyskland 2024. Sverige är just nu trea i kvalgruppen med sju poäng upp till Österrike och Belgien på andra och första plats. Därmed har det ställts frågor kring förbundskaptenen Janne Anderssons framtid, då hans avtal går ut efter EM-slutspelet nästa år. 

Nu meddelar Svenska Fotbollförbundet att Andersson lämnar sitt uppdrag - vid ett missat EM-slutspel. 

- Det enda som funnits i mitt huvud är att vi ska till EM, men efter förlusten mot Österrike kom frågor om min framtid och därför vill vi redan nu vara tydliga med vad som gäller, säger Andersson på förbundets hemsida. 

Annons

Samtidigt hoppas förstås Andersson fortsatt på att Blågult ska ta sig till EM.

Min tanke är fortfarande att vi ska ta oss till EM, vi ska göra allt för att ta den möjligheten och det är tre kvalmatcher kvar i höst.

Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på SvFF, berättar även att assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren lämnar - vid ett missat EM-slutspel. 

Janne Andersson har fört Sverige till två mästerskap som haft stor betydelse för herrlandslaget och svensk fotboll. Men vi summerar inget här och nu utan det återkommer vi till framöver då vi har viktiga matcher kvar att spela i pågående EM-kval. Men det är bra att alla vet vad som gäller för förbundskapten Janne Andersson och samma förutsättningar gäller även för assisterande förbundskapten Peter Wettergren, säger Sjöstrand.

Annons

SvFF:s ordförande Fredrik Reinfeldt klargör att arbetet med att rekrytera en ny förbundskapten kommer att ledas av nya generalsekreteraren Andrea Möllerberg och förbundsstyrelsen. 

Det är bra att detta klargörs. Nu vet alla vilka förutsättningar som gäller och arbetet med att rekrytera en ny förbundskapten, när det är dags, kommer att ledas av SvFF:s nya generalsekreterare Andrea Möllerberg och Förbundsstyrelsen, säger Reinfeldt. 

Sverige samlas i oktober för en träningsmatch mot Moldavien den 12 oktober på Friends Arena och en kvalmatch mot Belgien på bortaplan den 16 oktober i EM-kvalet. 

Fotbollskanalen har varit i kontakt med SvFF, som meddelar att Janne Andersson kommer uttala sig i samband med den nya EM-kvaltrupputtagningen på onsdag, medan Fredrik Reinfeldt inte har något mer att tillägga om ämnet.

Annons
Publicerad 2023-10-02 kl 15:33

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto