POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

KLART: Lagerbäck blir rådgivare åt Svenska Fotbollsförbundet

Idag gjorde SvFF och Lagerbäck upp. Resultatet? Lagerbäck går in i en rådgivarroll åt förbundet.
- Han kommer inte arbeta med landslaget - utan med talangutveckling , säger Mikael Santoft till fotbollskanalen.se

Lars Lagerbäck gjorde idag klart med Svenska Fotbollsförbundet och går från och med nu in i en deltidstjänst som rådgivare. Mikael Santoft, som är generalsekreterare på SvFF, berättar för fotbollskanalen om varför man tog in honom och hur man vill använda honom nu.

- Lasse har varit inne i svensk fotboll en lång tid. Han har varit engagerad i idrotten under massor av år och vi vill ta in honom som rådgivare, dels när det gäller allmänna fotbollsfrågor, dels när det gäller tränarutbildning och dels när det gäller spelarutbildning.

- Den erfarenhet och kunskap han har – den vill inte jag ska försvinna, den vill jag fånga in.

Kommer han att hjälpa landslaget på något sätt?
- Jag förstod att du skulle fråga. Nej, han kommer inte vara inne i landslaget – utan det är Erik Hamréns uppdrag.

Har han några direkt mål att uppfylla?
- Nej, på det viset är det inte en operativ tjänst att saker ska vara klara på vissa datum. Det är en klassisk rådgivarroll. Lasse brinner för fotboll och det är vi väldigt intresserade av att få dra nytta av.

Lars Lagerbäck själv menar att han är ivrig att komma igång med jobbet, men lägger samtidigt in en liten brasklapp: Dyker det upp ett tränarjobb kan det bli aktuellt att ta det.

- Det är ett viktigt, angeläget och mycket intressant uppdrag som jag har blivit erbjuden. Därutöver ska jag finnas med som bollplank när det gäller övrig utbildningsverksamhet, där jag har god internationell erfarenhet från min medverkan i UEFA:s Jira Panel, säger han enligt svenskfotboll.se

- Skulle det komma ett erbjudande om ett tränaruppdrag inom den närmaste tiden kommer jag att diskutera situationen med min arbetsgivare SvFF, säger Lars Lagerbäck.

Publicerad 2011-01-21 kl 15:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå