Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Klart: Sveriges OS-final flyttas fram

17v

Fredagens OS-final mellan Sverige och Kanada flyttas fram till 14:00 svensk tid.
Beslutet meddelades på torsdagens pressträff med det svenska landslaget - mindre än 16 timmar före planerad matchstart.
- Det är med snälla ord sagt horribelt att vi ska behöva vänta så många timmar, säger lagkapten Caroline Seger enligt Aftonbladet.

Från början var tanken att damernas OS-final mellan Sverige och Kanada skulle spelas med start 04:00 svensk tid (11:00 lokal tid) i Tokyo under fredagen: mitt på dagen när det är som allra varmast i Tokyo och Japan. Temperaturer på runt 32-33 grader väntas i Tokyo vid lunchtid i morgon fredag.

Avsparkstiden ledde till kritik från flera håll och tidigare under torsdagen uttryckte sig bland annat landslagsmålvakten Zećira Mušović kritiskt mot planeringen.

"Att ens överväga att spela finalen klockan 11 lokal tid i Japan är direkt farligt för spelarnas hälsa med tanke på väderförhållandena. Återigen styr pengar helt för mycket en diskussion som inte borde vara en diskussion", skrev hon på Twitter.

ANNONS

Sverige och Kanada gick ihop i en gemensam skrivelse till arrangören IOK med en vädjan om att flytta avsparkstiden - och nu får länderna sin vilja igenom. OS-finalen flyttas till 14:00 svensk tid (21:00 lokal tid) och kommer nu att spelas i Yokohama i stället för Tokyo.

Därmed slipper spelarna att spela final i den värsta värmen när de i stället får betydligt svalare förhållanden att handskas med. Beskedet kom på torsdagens pressträff med det svenska landslaget i Japan.

- Ett bra beslut, inte bara ett bra beslut, utan ett väldigt, väldigt, väldigt bra beslut, säger förbundskapten Peter Gerhardsson på pressträffen enligt Aftonbladet.

Landslagschef Marika Domanski Lyfors är nöjd att landslagens vilja gått igenom och att finalen nu spelas på kvällstid.

- Det känns bra att vår önskan om en senarelagd matchstart fått gehör, och att vi nu får en matchtid som kommer vara bättre lämpad för spelarna och prestationen sett till värmen, säger Domanski Lyfors i en kommentar.

ANNONS

Beskedet lät dock vänta på sig till strax efter 19:00 lokal tid under en dag där spelarna förberett sig på att spela 11:00 i morgon.

- Det är med snälla ord sagt horribelt att vi ska behöva vänta så många timmar. Men vi har gillat läget. Idag har vi bara fokuserat på att spela kl 11. Nu blir det mer tid, mer sömn. Det är bara positivt, säger Sveriges lagkapten Caroline Seger enligt Aftonbladet.

- Det är ofrånkomligt att inte bli förbannad. Jag tror att det har handlat om pengar mer än något annat. Det är fruktansvärt dåligt, de får aldrig göra om det här igen, fortsätter Seger enligt Expressen.

Publicerad 2021-08-05 kl 12:23
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto