POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE

Klubbchefen besviken på Sundhage: ”Accepterar inte det uttalandet”

Foto: Bildbyrån

Pia Sundhage valde att rata spelare från Skåne, Västergötland och Halland i den senaste F15-truppen. Detta eftersom att distrikten valde att rata det årliga landslagslägret i Halmstad. Nu får Sundhage kritik för sitt agerande och sina uttalanden i media.
- Vi är trötta på sådana utspel från Pia, säger Erling Nilsson, klubbchef i Rosengård, till Expressen

När Pia Sundhage presenterade den senaste landslagstruppen till F15-landslaget saknades spelare från distrikten i Skåne, Västergötland och Halland. Detta eftersom att distrikten valt att bojkotta det årliga landslagslägret i Halmstad tidigare under året.

- Vi kollade på utvecklingslägret och så tog vi de bästa spelarna därifrån. Det är uppenbarligen tre distrikt som inte är lojala med förbundet, vilket jag personligen tycker är konstigt. Jag gjorde själv A-landskamper när jag var 15 och var med i Västgöta-laget när jag var 13 år. Min rent personliga åsikt är att det är alldeles utmärkt, sa Sundhage till Göteborgs-Posten under onsdagen.

Sundhage får också stöd av Lillie Persson, som är ansvarig för flickverksamheten på Svenska Fotbollförbundet, som menar att lägret i Halmstad är en nyckelfaktor till att se vilka spelare som är talangfulla i unga år.

En som däremot inte är nöjd med Sundhages beslut är FC Rosengårds klubbchef Erling Nilsson.

- Det finns flera klubbar som har en fantastisk verksamhet. Att de skulle hitta spelare på lägret som inte vi har koll på finner jag märkligt. Jag accepterar inte det uttalandet från en förbundsansvarig. De får besöka oss när de vill, de har ingen koll, säger han till Expressen.

Nilsson är också trött på att förbundet uttalar sig i media innan de tar diskussionen med klubbarna i de berörda distrikten.

- Varför gå ut och göra utspel i media hela tiden? Vi har varit tydliga under åren att vi är trötta på sådana utspel från Pia. Om de vill kommunicera genom media får de göra det. Det finns mejl, sms och andra forum men tydligen funkar inte det, säger han.

Publicerad 2018-07-26 kl 17:39
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå