Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Koeman orolig för Källström - inte Zlatan

Visst spelar Zlatan Ibrahimovic. Det är Erwin Koeman tvärsäker på. Men det är inte Zlatan han varnar sina spelare för inför lördagens VM-kval. Det är en mittfältare.
-Kallstrom, the man i the middle, säger Ungerns holländske förbundskapten.

Lika säkert som amen i kyrkan brukar hans förbundskaptenskolleger runt om i Europa nämna Ibrahimovic som det största hotet när det svenska landslaget förs på tal.
Så varför Kim Källström?
Koemans seriösa förklaring är den här:
-Vi vet att han är en bra spelare, deras playmaker. Källström är den som har bollen på mitten, som passar och dribblar fram den till (Johan) Elmander och Ibrahimoivic.

Ett lättare namn...

Den inte fullt lika serösa förklaringen:
-Och så är "Kallstrom" ett lättare namn, säger Koeman och skrattar.
För holländaren, som i maj förra året tog över Ungerns länge skamfilade landslag, är Sverige favoriten på Ferenc Puskas-stadion.
Det är också Sverige som är piskat att vinna för att inte hamna i en näst intill omöjlig situation inför de tre avslutande matcherna i grupp 1.
-De har pressen på sig, men vi är alla människor...det är nödvändigt att dölja den pressen och lita på sin kapacitet, vad man kan och inte försöka göra det man inte är bra på. Det kommer 40 000 till matchen, det blir en härlig atmosfär och vi ligger på andra plats i den svåraste gruppen, i synnerhet för oss. Ser man till rankingen är vi fjärde laget i gruppen. Fast det betyder ingenting nu. Det kommer att bli en jättematch, säger Koeman.

Koll på Berg

Och fortsätter:
-Sverige måste vinna - och vi vill vinna. Slår vi Sverige får de stora problem. Men jag vet vad de kan fast de ligger fyra poäng bakom oss.
-Framåt har de världsklasspelare som Ibrahimovic och jag känner till (Marcus) Berg väl eftersom han spelade i min gamla klubb Groningen. Han är en målskytt. Och Elmander som är stark och snabb. Vi vet att de har ett bra lag, säger Koeman.

TT

Publicerad 2009-09-04 kl 15:34
Annons
Annons
Annons