Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Kolla in fansens otroliga samling - 20 000 svenskar i Kiev

Foto: David B Larsson

KIEV. De blågula fansen har tagit över Kiev totalt. Svenskarna är fyra gånger fler än engelsmännen - och tusentals planerar en maffig marsch till Olympiastadion.

Senaste gången så många supportrar från Sverige samlades på en plats, utomlands, måste ha varit i det klassiska mötet med Paraguay, i Berlin, under VM 2006. Nu är anstormningen inte riktigt på samma nivå - men uppskattningsvis väntas ändå 20 000 personer stötta Erik Hamréns landslag under kvällens EM-drabbning.

- Det är otroliga siffror, verkligen imponerande. Jag tror att vi från England är mellan 3000 och 6000, säger Aston Villa-supportern Martin från Birmingham, som fotbollskanalen.se träffar vid den officiella supporterzonen.
Han och två vänner hör till de som rest från Polen, där England mötte Frankrike i öppningsmatchen, för att se denna andra omgång på plats i Ukraina.
- Många räds nog avståndet och den dåliga infrastrukturen här. Sedan spelar det nog även roll att vårt lag har varit skadedrabbat och nederlagstippat, det gör att intresset kanske är svalare än vanligt, säger Martin.
Louis Paine är en annan britt som imponeras av de svenska fansen.
- Så många... Synd att vi måste göra dem besvikna och slå ut dem ur turneringen ikväll, säger han till fotbollskanalen.se.
Inför avspark arrangeras en gemensam marsch, där Sverige fans promenerar den dryga kilometern till arenan ihop.
Publicerad 2012-06-15 kl 17:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons