Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Kolla in marknadsvärdet på svenska EM-truppen

Den svenska EM-truppen är i dagsläget värd 809 miljoner, hälften är tack vare Zlatan Ibrahimovic.
Fotbollskanalen.se har i en unik kartläggning med hjälp av flera av Sveriges agenter tagit fram marknadsvärdet för Sveriges alla EM-spelare.

Fotbollskanalen.se har intervjuat ett flertal av Sveriges agenter för att få fram ett marknadsvärde på varje spelare i den svenska EM-truppen.

Vi har fått fram en unik lista och totalvärdet på truppen är 809 miljoner kronor.

I topp är Zlatan Ibrahimovic som står för en hälften av värdet - men vi vet också att sommarens EM både kan höja och sänka värdet på spelarna.

Här är den unika listan på de svenska EM-spelarnas marknadsvärde:

Zlatan Ibrahimovic
Klubb: Inter
Marknadsvärde: 400 miljoner
Flyttchans: 50 procent
Kommentar: Blir det Mourinho? Vill han i så fall sälja Zlatan? Hur mycket vill Real betala? Frågorna kring Zlatans framtid är många, men en sak är säkert. Värdet är skyhögt. Egentligen hur mycket som helst. Kostade 225 miljoner när Inter köpte och 400 får man säkert om man säljer. Problemet är att få klubbar i Europa klarar kombinationen av den summan och "Ibras" årslön på upp emot 100 miljoner. Får inte glömma att han tjänar mer i dag och det kan dra ner priset, säger en agent.

Johan Elmander
Klubb: Toulouse
Marknadsvärde: 80 miljoner
Flyttchans: 75 procent
Kommentar: Förra sommaren talades det om fantasisummor, men efter en svag säsong från både klubbens sida som hans egen kan det bli lättare. Värde är egentligen inte så enormt.
- Inte alls lika bra som förra säsongen och om Toulouse får mycket mer som presidenten hoppas är man skickliga på att sälja. Det talas om att Toulouse vill ha 225, lycka till säger jag, förklarar en agent och får medhåll från en annan:
- Ganska svårt att få över 150 miljoner. Får de närmre 100 så ska de vara nöjda och då kanske det går att hitta en lösning.
- Elmander kan nog flytta. Han gjorde ju en suverän match mot Spanien och sådant sitter kvar på näthinnan. Om det blir något så blir det nog Spanien, säger ytterligare en annan.

Markus Rosenberg
Klubb: Werder Bremen
Marknadsvärde: 70 miljoner
Flyttchans: 10 procent.
Kommentar: En bra säsong i Tyskland höjer värdet men minskar flyttchanserna.
- Efter den säsongen i Bremen där han både gjort många mål och assist har hans marknadsvärde gått upp rejält, förklarar en agent.

Sebastian Larsson
Klubb: Birmingham
Marknadsvärde: 60 miljoner
Flyttchans: 95 procent
Kommentar: Birmingham åkte ur Premier League och Sebastian Larsson hör hemma på hösta nivå, men blir han såld?
- Utan tvekan en av truppens hetaste spelare. Har gjort det bra i England och där blir priserna högre än i övriga Europa. Kan säljas för mer om han spelar i EM och gör det bra, säger en agent. En annan tror mindre på flytt.
- Sebastian Larsson är tveksam. Birmingham City är en stor klubb och han är väldigt populär där. De vill verkligen ha kvar honom och han kan säkert bli dyr. Många klubbar är nog intresserade, men kommer inte vilja betala så mycket med tanke på att han inte har den där otroliga kvaliteten. Den typen av spelare finns det många av i Europa.

Kim Källström
Klubb: Lyon
Marknadsvärde: 55 miljoner
Flyttchans: 25 procent
Kommentar: En populär spelare och därför alltid aktuell.
- Numera mycket högt rankad i Frankrike. Värdet är 55 miljoner och det kan bli mer om rätt klubb kommer in. Premier League betalar alltid mer, säger agent.
- Vet att han är uppskattat i Premier Leauge där man gillar kraften han står för och attityden. Men han får spela Champions League med Lyon och jag tror han blir kvar, förklarar en annan och får medhåll:
- För Källström krävs något stort för att han ska flytta. En storklubb och visst kan det bli så, men det känns osäkert.

Fredrik Ljungberg
Klubb: West Ham
Marknadsvärde: 25 miljoner
Flyttchans: 25 procent
Kommentar: En ryktenas man innan han skrev på för West Ham. Har gjort en duglig säsong men inte alls levererat för att motsvara sin lön. Det kan leda till en ny sommar av spekulationer och rykten.
- Priset går ner av tre skäl: åldern, skadorna och hans enorma lön. Kan gå upp om han gör ett bra EM och inte lider av skador, förklarar en agent.

Christian Wilhelmsson
Klubb: Nantes
Marknadsvärde: 20 miljoner
Flyttchans: 85 procent
Kommentar: Ingen succé i England, men desto bättre i Deportivo. Tillhör ännu Nantes men vill absolut inte stanna.
- Har haft en fantastisk vår i en av världens bästa ligor, säger en agent.
- Det blir inte England igen i alla fall. Om man inte bevisar sig där första gången är det svårt sen. Annars har det att göra med EM, spelar han bra så ligger han väldigt bra till. Man är annars mest populär i samma land som man lyckas – så Spanien blir det väl, säger en annan.

Andreas Isaksson
Klubb: Manchester City.
Marknadsvärde: 20 miljoner kronor.
Flyttchans: 95 procent.
Kommentarer: Isaksson är helt klart beroende av EM. Så här säger två av agenterna:
- Ett bra EM och en klubb i England kan dra upp priset. Har dock en hög lön och det drar ner priset ihop med skador och petningar.
- Isaksson värde är väldigt beroende av EM. Ibland kan jag tycka att det är konstigt när spelare som är medelmåttor i sina klubblag gör några bra matcher i ett mästerskap och plötsligt blir aktuella för storklubbar. Men för Isakssons skull är det just det han kan hoppas på.

Olof Mellberg
Klubb: Juventus
Marknadsvärde: 15 miljoner kronor.
Flyttchans: 2 procent (beror på hur det går inledningsvis i Juventus)
Kommentar: Har redan flyttat den här sommaren, men vill Juventus göra sig av med honom så har än ändå en viss status.
- Svår att prissätta eftersom han är till åldern kommen men han är ett namn efter att ha presterat i många år både för landslag och klubblag, säger en av agenterna.

Fredrik Stoor
Klubb: Rosenborg
Marknadsvärde: 10 miljoner kronor.
Flyttchans: 50 procent.
Kommentar: Har gått väldigt bra i klubblaget och verkar snabbt ha blivit en av Lars Lagerbäcks favoriter. Helt klart ett aktuellt namn för sommarfönstret.
- Rätt ålder och en intressant spelare som gått bra i Champions League, kommenterar en agent och tillägger:
- Ett bra EM där han får speltid så kan han nog flytta.
- Han skulle passa bra i England eller Tyskland i och med att han är en sådan som orkar springa upp och ner för kanten hur mycket som helst, förklarar en annan.

Andreas Granqvist
Klubb: Wigan
Marknadsvärde: 10 miljoner
Flyttchans: 80 procent
Kommentar: Vill inte stanna i Wigan och är för bra för allsvenskan. Frågan är om Wigan vill ha tillbaka de 15 miljoner man investerade i honom. De agenterna fotbollskanalen.se är i kontakt med tror att engelsmännen tillåter att cirka fem miljoner prutas ner.
- I och med att han inte lyckades i Wigan fullt ut. Få klubbar utanför England kan betala mer sett till meriter, säger en av dem och en annan förklarar var han kan komma att hamna:
- Går att hitta en toppklubb i Österrike eller Schweiz för honom. Annars vore det bra med en bättre holländsk klubb. Där kan han vara bra och vi har producerat mycket backar till Holland så det är populärt där.

Mikael Nilsson
Klubb Panthinaikos
Marknadsvärde: 10 miljoner.
Flyttchans: 5 procent just nu. Ökar drastiskt under säsongen.
Kommentar: Skrev nyligen på en förlängning med Panathinaikos så en sommarflytt verkar otrolig.
- Har bara ett ettårskontrakt och värdet sjunker i januari. Då handlar det bara om tre-fyra miljoner, förklarar en agent.

Tobias Linderoth
Klubb: Galatasaray
Marknadsvärde: 7 miljoner
Flyttchans: 5 procent.
Kommentar: Egentligen klart värdefullare, men just nu ska nog Tobbe inte tänka på att flytta om han och klubben vill ha bra betalt.
- Skadan stör men runt 18-20 miljoner är han värd. Ännu inte 30 år och han har varit bra i alla klubbar utom Everton, förklarar en agent.

Daniel Majstorovic
Klubb: AEK Aten
Marknadsvärde: 5 miljoner
Flyttchans: 5 procent
Kommentar: Har just skrivit på för AEK trots att han hellre vill gå till Serie A. Dessutom blir den förre MFF-backen inte yngre.
- Visade sig att ingen italiensk klubb kunde matcha AEK Aten och det visar att värdet på Maestro inte är högt. Ett värde på fem miljoner kronor sett till ålder och begränsade meriter, konstaterar en agent.

Petter Hansson
Klubb: Rennes
Marknadsvärde: 5 miljoner
Flyttchans: 10 procent.
Kommentar: Ingen av ungtupparna i truppen och det påverkar givetvis priset. Men holländska storklubbar har visat intresse
- Åldern talar emot honom även om han spelat mycket i landslaget på sistone, säger en agent.

Mikael Dorsin
Klubb: Cluj
Marknadsvärde: 5 miljoner
Flyttchans: 25 procent
Kommentar: Dorsin kan mycket väl flytta, men Cluj är direktkvalificerade till Champions League. Det gör att det blir svårare att locka bort honom från Rumänien.
- Störst chans att någon klubb i öst köper honom. Har för lite landslagsspel, säger en agent.
- Han har varit med ett tag. Skulle fungera bra i Tyskland, eller kanske Italien. Innan han gick till Cluj var det ju tre intresserade klubbar från Italien varav två kom med konkreta bud. Har bevisat sig i Champions League mot bland annat Valencia och både hemma och borta mot Chelsea, säger en annan.

Anders Svensson
Klubb: Elfsborg
Marknadsvärde: 5 miljoner
Flyttchans: 0 procent
Kommentar: Inget talar för en flytt. Även om kapaciteten finns där är det mycket som talar emot.
- Sitter på ett långt kontrakt men få klubbar är villig att betala mer för en spelare i den åldern och med de meriterna. Elfsborg vill inte heller sälja, förklarar en agent.

Johan Wiland
Klubb: Elfsborg
Marknadsvärde: 3 miljoner
Flyttchans: 25 procent
Kommentar: En flytt var på tal i vintras och det kommer säkerligen att spekuleras i sommar också. Wiland vill verkligen iväg, men kan få det svårt.
- Målvakter är svårsålda och även om Wiland varit bra i allsvenskan är värdet lågt. Vill i väg men har förlängt med Elfsborg, berättar en agent.

Rami Shaaban
Klubb Hammarby
Marknadsvärde: 2,5 miljoner
Flyttchans: 1 procent
Kommentar: Ny i Hammarby med många år kvar på kontraktet. Om han mot all förmodan skulle ge sig iväg gäller samma sak som för Wiland:
- Måvakter är svårsålda även om priset är lågt, förklarar en agent.

Daniel Andersson
Klubb: Malmö FF
Marknadsvärde: 1,5 miljoner
Flyttchans: 0 procent
Kommentar: Daniel Andersson lär stanna i Malmö FF.
- Han för gammal och saknar färska meriter, säger en agent.

Niclas Alexandersson
Klubb: IFK Göteborg
Marknadsvärde: 0
Flyttchans: 0 procent
Kommentar: En av de äldre och inte aktuell för en flytt.
- Visst har Alex ett värde lönemässigt men ingen klubb köper honom, konstaterar en agent.

Henrik Larsson
Klubb: Helsingborg
Marknadsvärde: 0.
Flyttchans: 0 procent.
Kommentar: Henke har vänt hem och det vore väldigt osannolikt att han skulle ta en sväng till. Samma sak gäller som för Alexandersson:
- Visst har Larsson ett värde lönemässigt men ingen klubb köper honom.

Marcus Allbäck
Klubb: Örgryte
Marknadsvärde: 0
Flyttchans: 0 procent
Kommentar: Har vänt hem och kommer helt klart att stanna.
- Varvar ju ner i Öis och sett till åldern finns inget köpvärde, kommenterar en agent.

Publicerad 2008-06-02 kl 15:33
Annons
Annons
Annons