Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Konate hoppas träna med U21 nästa vecka: ”Långt framme i rehaben”

MALMÖ. Det är tveksamt om Pa Konate hinner bli spelklar till U21-EM efter sin skada, men han åker nästa vecka till Helsingborg för samling med landslaget.
- Vi ska ha en dialog där, sedan får vi se hur långt jag har kommit. Förhoppningsvis är jag hundra procent så jag kan åka med.

Pa Konate fick en vadskada mot Elfsborg för drygt tre veckor sedan. Fysioterapeuten Jesper Robertsson sa då att skadan kan läka på fyra till åtta veckor om allt går rätt till. Konate har nu börjat att träna igen, dels lite uppvärmningsövningar med laget men framför allt med löpningar på egen hand.

Han säger till Fotbollskanalen att han inte känner någon smärta. 

Jag är långt framme i rehaben.

- Jag vill bara inte gå in i det för fort, även om det känns bra. 

Det finns inget spikat datum för när ett beslut kommer. U21-landslaget samlas inför EM på tisdag och Konate är uttagen i truppen. Får Konate själv önska något så är han i fotbollsträning den veckan. 

ANNONS

- Jag hoppas det.

- Vi ska ha en dialog där, sedan får vi se hur långt jag har kommit. Förhoppningsvis är jag hundra procent så jag kan åka med. 

- Läkare och sånt är lite tveksamma, och det har jag absolut förståelse för. Man vill ju inte åka på det igen och bli ännu värre. 

Även Håkan Ericson, förbundskapten, lät positiv när truppen igår togs ut. Ericson var medveten om risken att skadan inte ska hinna läka, och har därför även med BK Häckens Egzon Binaku på lägret i Helsingborg. 

- Han (Konate) har en skada just nu som vi känner till. Men hans rehabperiod har varit över förväntan, han ligger långt före den vanliga rehabtrappan. Vi kommer att göra en chansning och ha med Pa under vårt förläger i Helsingborg och utvärdera hur långt det kan räcka, om det kan räcka hela vägen, sa Håkan Ericson.
ANNONS

Samtidigt finns det också en situation i Malmö FFF. För dem väntar bland annat Champions League-kval i juli. Tränaren Magnus Pehrsson sa till Fotbollskanalen i söndags att de inte vill släppa Konate om det finns en stor risk att skadan slås upp igen. 

- Han kommer vara spelklar för oss när serien börjar om, det ska vi lyckas med. Frågeställningen är om han ska vara med i U21-EM eller inte. För att vi ska känna oss bekväma att släppa iväg honom så ska han vara i full träning. 

- Det blir en diskussion med Håkan och så vidare, men vi kommer inte släppa iväg en spelare som vi inte är helt säkra på att han är återställd. Det är vi som arbetsgivaren och vi som betalar lönen. Sedan vet jag att Pa har en enorm ambition att vara med, och det är jättebra för han har gjort sin rehab på ett fantastiskt sätt. 
ANNONS

- Det ger ju förutsättningarna att det faktiskt finns en möjlighet att han kan vara med. 

Sverige har en träningslandskamp mot Danmark den 10:e juni, nästa lördag, innan U21-EM startar den 16:e juni med en premiär mot England. Övriga lag i Sveriges grupp är Slovakien och värdlandet Polen.  
Publicerad 2017-05-31 kl 16:30
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto