Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Konate missar U21-EM - Binaku ersätter: "Lider med Pa"

Foto: Bildbyrån

Pa Konates lårskada stoppar honom från U21-EM, bekräftar Svenska Fotbollförbundet.
Nu kallas reserven Egzon Binaku in i truppen.
- Jag lider naturligtvis något otroligt med Pa, säger förbundskaptenen Håkan Ericson till svenskfotboll.se.

Mot Elfsborg för några veckor sedan ådrog sig Malmö FF:s vänsterback Pa Konate en lårskada. Sedan dess har det varit osäkert om Konate kan spela U21-EM i Polen i sommar, men han togs ut i truppen till mästerskapet.

Under tisdagen samlades U21-landslaget i Helsingborg för att ladda upp inför sommarens slutspel och nu meddelar Svenska Fotbollförbundet på sin hemsida att Konate tvingas kasta in handduken - han missar EM.

- För det första lider jag naturligtvis något otroligt med Pa. Han har varit med oss under lång tid i U21, var med hela förra EM:et utan att spela en minut, har spelat mycket i det här kvalet, och jag hade gärna sett honom vara med i konkurrens om en startplats som vänsterback. Men skador tillhör fotbollen, tyvärr, och nu är det Pa som är drabbad, säger förbundskaptenen Håkan Ericson till svenskfotboll.se.

- Malmö har varit tydliga en längre tid med att det här inte kommer att gå, men vi ville gör en sista koll även med vårt fysteam och har kommit fram till samma slutsats att det här är alldeles för kort tid. Jag hoppas att Pa är återställd och spelbar i Malmö så fort som möjligt.

Sedan tidigare fanns en reserv i truppen, om det skulle vara så att Konate inte kunde följa med till Polen, och han kallas nu in. BK Häckens Egzon Binaku får alltså chansen till EM-spel.

- Nu får vi hälsa Egzon välkommen in i truppen och som debutant här i U21 nu får vara med och fightas om en plats. Ibland är det lite sena lösningar som kan bli succé och kanske kan det här bli det igen, säger Håkan Ericson.

Publicerad 2017-06-06 kl 16:38

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER