Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Konflikten fortsätter - Sveriges VM-kvalmatch i fara

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Från vänster: Danmarks lagkapten Pernille Harder och Sveriges Kosovare Asllani.

Danska förbundet ligger fortfarande i konflikt med landslagets spelare.
Nu är Sveriges VM-kvalmatch mot Danmark på fredag i fara.
- Förbundet har prioritet semester, dundrar spelaren Sanne Troelsgaard enligt Ritzau.

Nyligen blossade en rejäl konflikt mellan det danska fotbollsförbundet och den danska spelarföreningen upp. Parterna har varit oense om det avtal som ska skrivas mellan förbundet och damlandslaget, som bland annat stipulerar den ekonomiska ersättning som spelarna har rätt till för spel i landslaget.

Förbundet har vägrat gå med på kravet från spelarföreningen om att spelarna ska ses som anställda av förbundet då man är på landslagssamling, men till Danmarks VM-kvalpremiär mot Ungern i september enades parterna om ett delavtal. Det gör dock inte att konflikten är löst. Långt ifrån.

När det danska landslaget under måndagen skulle samlas inför fredagens viktiga VM-kvalmatch borta mot Sverige valde spelarna att träna på egen hand. Förbundskaptenen Sören Randa-Boldt var ensam på plats på den officiella träningen.

- Jag hade hoppats att jag skulle vara fotollstränare och inte cirkusartist, säger Randa-Boldt enligt Ekstra Bladet.

Förbundskaptenen ser inte det som ett alternativ att försöka få ihop ett B-lag till fredagens match mot Sverige.

- Vi försökte senast men i stort sett ingen ville spela, för de stödde de andra spelarna och blev uppringda av spelarfacket, så jag överväger inte det.

Att spelarna inte dök upp på måndagens träning har fått det danska förbundet att gå hårt åt sin motpart.

- Vid senaste VM-kvalmatchen mötte spelarna upp först dagen innan match, och det är sportsligt ohållbart och oacceptabelt, säger DBU:s elitchef Kim Hallberg i ett pressmeddelande enligt Politiken.

- När spelarna meddelar att de inte kommer sluta upp till träning utan ett nytt avtal har de samtidigt valt att inte ställa upp för match.

Om beskedet betyder att DBU därmed har utestängt de strejkande spelarna från VM-kvalmatchen mot Sverige är oklart, skriver Politiken.

Spelarna har också gett sin syn på den nuvarande situationen.

- Det är DBU som har avbrutit förhandlingarna. Vi har varit redo och är redo att förhandla dygnet runt, så att vi kan hitta en lösning inför matchen mot Sverige, säger lagkaptenen Pernille Harder i ett pressmeddelande enligt Ritzau.

Förbundet ska inte vilja förhandla om avtalet inför matchen mot Sverige, eftersom de inte vill störa de sportsliga förberedelserna. Det sätter hela drabbningen i farozonen, menar spelaren Sanne Troelsgaard.

- DBU har dessvärre prioriterat semester och andra saker. Jag hoppas de omvärderar situationen för de riskerar vår match mot Sverige, säger Troelsgaard enligt Ritzau.

Hur det svenska landslaget reagerar på situationen inför matchen i Göteborg? Förbundskaptenen Peter Gerhardsson förhåller sig i alla fall iskallt till läget.

- Det är väl deras problem inte vårt. Jag bryr mig inte om det över huvud taget. Jag är här och leder det här landslaget, och det är jag väldigt stolt över. Det är det som jag kan påverka. Sen kommer det säkert vara många turer hit och dit. Men jag gör inga andra övningar eller funderar på andra laguttagningar... vi jobbar 100 procent utefter match 18.15 på fredag, säger Gerhardsson till Aftonbladet.

Sveriges VM-kvalmatch mot Danmark sänds i TV12, på C More Fotboll och kan streamas på cmore.se. Sändningen startar klockan 18.00 på fredag.

Publicerad 2017-10-17 kl 08:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons