Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Konkurrens för Sverige - Turkiet ansöker om EM 2024

Foto: Bildbyrån

Turkiet ansöker om att få arrangera EM 2024, ett mästerskap som Sverige överväger att söka.
- Vi tittar på det, säger SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson till Sveriges Radio.

Senast i början av mars ska ansökningarna om att få arrangera EM 2024 vara inlämnat till Uefa, det europeiska fotbollsförbundet. Nu meddelar Turkiet att man framöver kommer lämna in en ansökan om att få ta hand om mästerskapet.

- De senaste åren har Turkiet utvecklats enormt vad gäller arenorna. Turkiet kan nu anordna vilket stort idrottsmästerskap som helst i världen, säger idrottsministern Akif Cagatay Kilic enligt TT.

Turkiet kan dock få svårt att dra det längsta strået, med tanke på säkerhetsläget i landet och presidenten  Recep Tayyip Erdogan.

Tyskland har sedan tidigare meddelat att man ansöker om att få arrangera EM 2024, och Sverige har tidigare förklarat att man tillsammans med Danmark, Norge och Finland är intresserat av att ge sig in i kampen.

Något beslut från de nordiska länderna är dock inte fattat.

- Vi har ett nordiskt presidentmöte nästa fredag i Köpenhamn. Då kommer vi att besluta vilka evenemang vi vill söka gemensamt, säger Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson till Sveriges Radio.

- Vi tittar både på lämpliga Europamästerskap och lämpliga världsmästerskap, så vi har ett ganska brett spektrum när vi tittar på det. Det kan vara både herr, dam och olika ungdomsmästerskap.

Enligt norska Josimar är Sverige, efter en kohandel, lovat att få arrangera antingen EM 2024 eller 2028. Nilsson har tidigare dementerat de uppgifterna.

Publicerad 2017-02-15 kl 13:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons