POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE

Korsbandet slets av - polisanmäler för misshandel

Faton Trstena fick korsbandet avslitet i en match mellan Lunds BK och IFK Malmö. Nu polisanmäler han motspelaren, skriver Sydsvenskan.

Lunds BK spelar i division 2 södra, och det var efter 25 minuter i skånederbyt mot Malmö som situationen där Faton Trstena säsong förstördes inträffade. 

Malmöpolisens presstalesperson Lars Förstell berättar om händelsen för Sydsvenskan.
- Han ska ha hoppat upp för att få med sig bollen med höger ben, så får han en spark precis under knäskålen framtill, och korsbandet gick av. Han har nu polisanmält motspelaren för misshandel.

Händelsen genererade "bara" i frispark och gult kort, men Faton Trstena själv tycker att situationen var mer våldsam.
- När jag ska hoppa upp och ta med bollen har jag benet i 90 graders vinkel, så han drar till och får en ren träff under knäskålen och sparkar av korsbandet, och jag får en smäll på inre ledbandet. Personer som sett situationen säger att han enbart gick in för att skada.

Anledningen till polisanmälan är enligt Trstena att händelsen har påverkat hans liv negativt på flera sätt.
- Man mår illa. Jag missar jobb jag har vid sidan om fotbollen och lever ett sämre liv, man blir lite funktionshindrad.

IFK Malmös sportchef, Mikael Tellqvist har uttalat sig om händelsen men håller inte med Trstena om att situationen var illa ment.
- Jag upplevde inte det så farligt, så som vi ser det var det ingen dramatik i den situationen. Vår spelare blev ju själv skadad och fick gå ut en stund. Och domaren såg ju inget allvarligt i det. Ingen blev utburen på bår eller liknande. Så detta är totalt förvånande.

Till 24 Malmö säger Tellqvist att spelaren själv inte förstår att händelsen lett till en polisanmälan.
Han tycker att det är tråkigt, det är aldrig roligt när någon blir långtidsskadad  Samtidigt är han chockad: han är fotbollsspelare i division 2 och får en polisanmälan emot sig efter en närkamp. Jag hoppas att det löser sig genom att spelarna pratar med varandra.

Den polisanmälda spelaren fick i samband med närkampen en spricka i foten och har spelat på sprutor under veckan. IFK Malmö har dock valt att inte stänga av spelaren utan inväntar istället resultatet av polisutredningen. 
 

Publicerad 2016-04-19 kl 10:14
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå