Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
49v

Krafth inför playoff: ”Det är rätt tid att möta Italien”

Foto: Bildbyrån

Det första playoff-mötet med Italien är en knapp vecka bort.
Mycket talar då för att Emil Krafth finns med från start och han ser fördelar med att ha stött på flera av de italienska spelarna i Serie A.
- Man har ju mött spelare som Insigne, Belotti och Immobile några gånger så visst har man koll på deras styrkor, säger han till Fotbollskanalen.

Sverige föll med 2-0 i den sista gruppspelsmatchen i VM-kvalet mot Holland. Mikael Lustig är avstängd efter att ha dragit på sig ett gult kort - vilket öppnar för att Bolognas Emil Krafth får chansen från start.

- Jag tror det finns ganska stora möjligheter. Jag har varit med vid varje samling sedan Janne (Andersson) tog över. När Lustig inte har spelat, om han har varit skadad eller avstängd, så är det jag som har spelat i kvalet. Utan att säga för mycket så känns det som att jag kommer få spela i alla fall den första matchen, säger Krafth till Fotbollskanalen.

Kroatien, Danmark, Schweiz och Italien var alla möjliga motståndare för Sverige - och lotten föll på de sistnämnda. Den kanske tuffaste motståndaren på pappret, enligt Krafth.

- Det kanske var så på pappret men jag tror att vilket lag det än hade blivit så hade det inte varit lätt. Jag tror ändå att det är rätt tid att möta Italien med tanke på att de inte är riktigt lika bra som de var för några år sedan.

När Fotbollskanalen når Emil Krafth är han mitt uppe i förberedelserna inför kvällens ligamöte med Crotone, med bland andra Marcus Rohdén i laget. Krafth fick hoppa in mot Atalanta för ett par veckor sedan efter att Vasilis Torosidis tvingats utgå skadad. Sedan dess har han spelat från start mot såväl Lazio och Roma.

- Ja, han skadade sig i baksidan och har varit borta sedan dess. Jag känner väl lite att jag har tagit chansen också. Med lite tur skulle vi kanske ha kunnat ta poäng i några av de senaste matcherna men nu gäller det att vi fokuserar på matchen i kväll och att vi får med oss ett bra resultat.

Hur ser du på säsongen så här långt?
- Jag hade lite oflyt till en början när jag blev skadad på försäsongen och var inte matchklar till de första två omgångarna i serien. Nu har jag spelat de tre senaste och spelar förmodligen mot Crotone i kväll också. Det har känts bra både för mig och för laget och vi har öppnat bra.

Viktigt att få några matcher i kroppen inför landslagssamlingen?
- Så är det ju och det är bra att man inte kommer till samlingen utan något matchtempo. Sedan är det ju otur för ”Toro” (Torosidis, reds. anm.) också med tanke på att han har play off-matcher med Grekland men det är lite så med fotbollen att man vet aldrig när du blir skadad eller när du får dina möjligheter. När du väl får dem så gäller det att ta dem.

Vilka fördelar ser du med att ha mött många av de italienska spelarna i Serie A?
- Först och främst ska det bli kul med tanke på att man spelar här nere. Sedan vet man ju lite hur italienarna vill spela och man har lite bättre koll på dem än på många andra. Man har ju mött spelare som (Lorenzo) Insigne, (Andrea) Belotti och (Ciro) Immobile och vet en del kring vad de är duktiga på så det är kanske en liten fördel.

- Insigne är väldigt kvick och bra med bollen. Han vill oftast ta sig inåt i planen och antingen skjuta eller gå på inlägg på bortre med sin högerfot. Immobile är en väldigt smart spelare som går mycket i djupled och det är då han gör många av sina mål. Belotti är väl mer av en target-spelare men ändå ganska kvick i djupet också. Han är stark och bra på att hålla undan motståndaren.

Vilka blir nycklarna för att få med sig ett bra resultat på fredag?
- Jag tror det gäller att ha stort tålamod och att kanske inte ge dem för mycket ytor på omställningarna. De har snabba spelare som är duktiga på just det. Sedan gäller det också att bygga upp något när vi har bollen och skapa lite chanser vi också. Vi kan inte bara ligga på defensiven och om vi lyckas hålla en bra balans så tror jag att det ska gå bra.

Publicerad 2017-11-04 kl 14:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons