Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Krafth om EM-nobben: "Känner mig som en A-landsslagsspelare"

Foto: Bildbyrån.

Förra veckan kom beskedet att Emil Krafth nobbar sommarens U21-EM.
Nu berättar Bolognas högerback varför.
- Jag känner att de som gjort arbetet även ska få slutföra det också. Samtidigt hade jag inte fått någon semester alls om jag även åkt på EM, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Det var i förra veckan det tunga besked kom att A-landslagsspelarna Emil Krafth och Victor Nilsson Lindelöf nobbar sommarens U21-EM. Sedan tidigare hade även A-landslagets vänsterback Ludwig Augustinsson nobbat mästerskapet.

I en intervju med Helsingborgs Dagblad berättar nu Emil Krafth om varför han tog beslutet att inte vara med.

- När jag först fick frågan var det självklart att jag ville åka, men på senare tid har ett annat beslut växt fram inom mig. Jag har inte varit med så mycket i den här upplagan och jag känner att de som gjort arbetet även ska få slutföra det också. Samtidigt hade jag inte fått någon semester alls om jag även åkt med på EM.

Krafth menar också att A-landslaget är prio ett för honom.

- Sedan Janne Andersson tog över har jag spelat mycket och jag känner mig för tillfället mer som en A-landslagsspelare än U21.

I och med att det är officiella Uefa-datum kan Bologna inte hindra Krafth från att åka på EM. Bologna som startar sin försäsong redan i början på juli, bara några dagar efter U21-finalen. Klubben har meddelat att man inte skulle ha gett Krafth någon extra semester om han valt att delta i mästerskapet.

- Det blir för mycket och någonstans måste jag lyssna på min kropp. Det är både fysiskt och mentalt. Jag måste få lite ledigt för att komma tillbaka fräsch inför nästa säsong.

Emil Krafth har i år spelat 25 matcher för Bologna i Serie A. Inför säsongens sista ligamatch mot Juventus ligger laget på en 15:e plats.

Publicerad 2017-05-25 kl 10:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons