POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Krafths plan mot Ashley Young: "Får ge honom en smäll i början så att han får känna på det"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sverige-Schweiz i spelaren ovan.

SAMARA. Emil Krafth lär starta mot England.
Då ställs han mot Ashley Young.
Taktiken:
- Jag kanske får ge honom en smäll i början så att han får känna på det, säger Krafth.

Med Mikael Lustig avstängd tyder det mesta på att Emil Krafth startar som högerback mot England. Då får han möta vänsteryttern Ashley Young. Krafth har stenkoll på den engelske stjärnan.

- Det är klart att man har bra koll på honom i och med att jag är Manchester United-supporter. Jag har sett honom ett antal gånger och vet att han ofta vill komma ner och slå inlägg med sin vänsterfot och han kan också gå in i banan och avlossa sin höger. Det gäller att försöka ligga tätt på honom och störa från början. Jag tror att det är en nyckel att inte ge så mycket tid och plats, säger Krafth.

Vad är viktigt att tänka på mot Young?
- England spelar 3-5-2 och han brukar ligga ganska långt ut, men när vändningen kommer får man ligga lite längre ut så att man hinner ta den bollen eller i alla fall vara nära honom så att han inte får plocka ner och sedan komma med fart.

- Jag kanske får ge honom en smäll i början så att han får känna på det. Men det är självklart att man inte får göra något dumt.

Vad har du fått för tips av Lindelöf som är lagkamrat med Young?
- Inte än så länge. Men det riktiga fokuset börjar nu och självklart kommer jag att fråga "Vigge". England har ju ett par spelare från United. Så jag kommer att fråga ”Vigge" och säkert få tips.

Hur mycket United-supporter är du?
- Det var mer när man var yngre som man såg upp till spelarna. Så är det inte längre. Nu möter man ju spelarna på planen. Man kanske är lite nervös innan men när matchen börjar så släpper det direkt.

Publicerad 2018-07-06 kl 08:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå