POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
2v

Krisstödet - så mycket pengar tilldelas till fotbollen: "De som behöver mest hjälp"

Foto: Bildbyrån

Regeringen har avsatt 500 miljoner kronor i krisstöd till idrottsrörelsen.
Nu kommer Riksidrottsförbundet med beskedet att fotbollen kommer tilldelas närmare 128 miljoner kronor.
- Naturligt att våra stora idrotter som har stora evenemang under den här perioden också får mest stöd, säger RF:s ordförande Björn Eriksson i en kommentar.

Coronakrisen har slagit hårt mot fotbolls-Sverige. Till följd av pandemin valde regeringen att avsätta 500 miljoner kronor till idrottsrörelsen för kvartal två (12 mars till 30 juni). Nu kommer Riksidrottsförbundet med besked om hur mycket pengar ska fördelas. 3500 föreningar tilldelas 91 procent, 454 miljoner kronor.

På sin hemsida skriver Riksidrottsförbundet att de idrotter som har drabbats hårdast är de som ska få mest stöd och att dessa är fotboll, ishockey och friidrott - där fotbollen tilldelas närmare 128 miljoner

- Det känns bra att det stöd som ges till de större evenemangen hjälper till så att de kan arrangeras igen när pandemin ebbar ut, säger RF:s ordförande Björn Eriksson i en kommentar.

Det är helt naturligt att våra stora idrotter som har stora evenemang under den här perioden också får mest stöd. Men med vår fördelningsmodell så får ingen allt de har sökt, utan alla får bjuda till för att så stor del av idrotten som möjligt ska klara sig genom krisen.

Riksidrottsförbundet skriver även idrottsföreningarna kommer att få besked på måndagen den 15 juni - då betalas även pengarna ut.

Björn Eriksson har tidigare pekat på att ett krispaket på 500 miljoner kronor är långtifrån tillräckligt. 1 260 miljoner kronor. Den summan anser sig Riksidrottsförbundet behöva för det tredje kvartalet (juli till september). Nu begär RF ytterligare 500 miljoner i förlängt stöd då "restriktioner och förbud kvarstår vilket omöjliggör att ha publik".

Vår bedömning är att idrottsrörelsen kommer att förlora ytterligare mer än 1,2 miljarder kronor om restriktionerna ligger kvar till början av hösten. Jag hoppas regeringen förstår den svåra situation som många föreningar befinner sig i och förlänger stödpaketet med ytterligare 500 miljoner kronor till sista september, säger Björn Eriksson.

Publicerad 2020-06-11 kl 18:55
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto