POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE

Krocken – Inga allsvenska spelare kan bli uttagna till landskamper

Foto: SCANPIX

Guillermo Molins har varit glödhet i allsvenskan.
Men i landskamperna mot Danmark och Belgien får han inte chansen - allsvenskan pågår nämligen samtidigt.
- Vi var tvungna helt enkelt, det här var den minst dåliga lösningen, säger Mats Enquist till fotbollskanalen.se.

I september inleder Sverige EM-kvalet mot Österrike. Innan dess har man tre landskamper på sig att få ihop truppen. Mot Danmark 28/5, mot Belgien 1/6 och mot Estland 4/9.

Matcherna mot Danmark och Belgien krockar dock med allsvenska omgångar, och ingen inhemsk spelare kommer att kunna delta i matcherna. Belgienmatchen spelas på Friends Arena dagen innan AIK:s match mot BP på samma arena. Totalt är det 14 allsvenska matcher mellan 24 maj och 2 juni.
- För att få ihop ett allsvenskt program var vi tvungna att spela på landskampsdatum där vi riskerade en krock. Det är varken vi eller förbundet orsak till. Vi är helt enkelt lite överkörda av det internationella programmet i det här fallet, säger SEF:s VD Mats Enquist.

Sommarens VM-turnering har gjort att det allsvenska spelprogrammet varit svårare än vanligt att sätta. I diskussioner mellan SEF och fotbollsförbundet har de kommit fram till att den bästa lösningen var en kompromiss, där allsvenskan spelas samtidigt som landskamperna.
- Det är ett undantagsfall, det sker nästan aldrig. Vi kom överens med SEF om det här, det var ett svårt beslut men vi har tagit det. Erik (Hamrén) är väl medveten om det här också, säger landslagschefen Lasse Richt till fotbollskanalen.se.

Det internationella programmet gör att allsvenskan inte får hålla på längre än vad den gör i nuläget. Och då har SEF och förbundets alternativ varit få.
- Det finns ju alternativ men då får man trycka in tre matcher på en vecka. Vi var tvungna helt enkelt, det här var den minst dåliga lösningen, säger Mats Enquist.

Matchkrocken gör att allsvenska spelare inte får chansen att slå sig in i truppen till höstens EM-kval. Guillermo Molins har varit glödhet i början på årets allsvenska och hade varit ett hett namn för Hamrén till landskamperna mot Danmark och Belgien. Men nu får han alltså inte chansen.
- Det finns inget jag kan göra åt det. Det är klart jag hade velat vara med i landslaget. Men jag är bara aktuell i tidningarna, för mig blir det aktuellt så fort jag får ett samtal. Och det får det göra när det gör, jag är inte stressad, säger Molins till fotbollskanalen.se.

Nästa match då Guillermo Molins, och alla andra allsvenska spelare, kan få en chans i landslaget är den 4 september då Sverige genrepar mot Estland inför EM-kvalmatchen mot Österrike.

Patrick Ekwall förstår inte hur förbundet tänkt i ett blogginlägg här!

Publicerad 2014-04-22 kl 15:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå