Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Kuijt välkomnar svensk offensiv: "Lättare att möta"

AMSTERDAM. Holland hoppas på en svensk offensiv.
Dirk Kuijt tror det gynnar hemmalaget.
- Inte lätt om motståndarna bara försvarar sig, säger han till fotbollskanalen.se.

På tisdag kväll springer Holland ut och jagar sin tolfte raka seger i en kvalmatch till VM eller EM, och det är Sverige som väntar på andra sidan.
Dirk Kuijt vet vad som väntar:

- Det är lite av ett nytt svenskt lag med en del nya talangfulla spelare i truppen. Jag tror att de anfaller mer än tidigare, så vi ser fram emot det, säger Liverpools anfallare.

Bra eller dåligt?
- Det är alltid trevligt att spela mot ett lag som vill anfalla, det är inte lätt om motståndarna bara försvarar sig.

Vilken koll har du på Sverige?
- Sverige har några bra spelare och i Ibrahimovic har man en av de bästa anfallarna i världen, så jag ser fram emot matchen. Hoppas att det blir en bra match och att bägge lagen vågar anfalla.

Att Sverige inhämtat inspiration från Holland-Finland där finnarna var nära att kvittera på slutet bryr sig inte Dik Kuijt om:

- Jag var inte med men jag såg matchen på tv och såg du de första 20 minuterna såg du en del bra fotboll men sedan tappade vi kontrollen och det kan hända i fotboll. Det var inte vår bästa match men vi vann. Även om vi inte spelade vår bästa fotboll så vann vi och det är det här lagets styrka.

I Holland är landslaget rätt hårt kritiserat emellanåt och man anser inte att laget spelar den fina fotboll som den holländska traditionen påbjuder.
Fast Liverpools hårt jobbande anfallare slår i från sig:

- Vi har gjort det riktigt bra och jag är mycket stolt över att ha nått VM-finalen. Det är väldigt bra att nå finalen för ett land med 16 miljoner vi var nöjda med det även om vi var besvikna att vi inte nådde hela vägen. Som fotbollsspelare får du alltid kritik men även en del positivt, som när vi återvände hem från VM så var nog hela hela landet stolt över oss.

Många av de stora gamla stjärnorna har gått hårt er, som Cruijff och Hiddink, eller hur?
- Alla får ha sin åsikt, problemet i medias värld är att när någon kritiserar en där så läser alla det. Cruijff och Hiddink sa även en massa positivt om det här laget, men det är det bryr sig ingen om.

Fick du några tips om Sverige av Liverpool-managern Roy Hodgson som varit Sverige mycket?
- Nej, inte riktigt, vi snackades vid lite innan jag åkte men det handlade mer om att han inte vill att jag ska bli skadad. Vi talade lite om Sverige, men inte i detalj.

Vad säger du om er start i ligan?
- Det är en besvikelse, vi hade en tuff start och mötte Arsenal, Manchester United och Mancheter City och hade en del otur och i de sista matcherna fick vi inga bra reusltat med oss. Vi måste fortsätta att jobba hårt och vi har ny manager och en del nya spelare och om vi fortsätter att jobba hårt så kommer det säkert att gå bra.

Publicerad 2010-10-11 kl 14:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons