Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Kujovic: "Därför är Janne en bra förbundskapten"

Janne Andersson kommer efter sommaren bli ny svensk förbundskapten.
- Han är väldigt tydlig och smart, säger Emir Kujovic.

För nio år sedan så fick Emir Kujovic komma och provträna med Halmstad BK. Redan efter den första träningen så hade han övertygat tränaren Janne Andersson att värva honom efter en imponerande träning. Tillsammans så höll duon ihop i tre år i Halmstad för att sedan återförenas år 2013 i IFK Norrköping - en återförening som förra säsongen fick guldkant.

För en månad sedan så kunde Fotbollskanalen avslöja att Janne Andersson blir ny förbundskapten efter sommaren, något som slog ner som en bomb även för spelartruppen.

- Jag visste att hans namn hade kommit upp, men det kändes som att det snackades mer om andra. Så när det kom ut blev jag överraskad och självklart glad för hans skull. Det är ju stort för honom, säger Emri Kujovic i veckans poddavsnitt av Lundh.

- Men samtidigt, om man kollar på Norrköping, är det kanske inte lika bra. Han har byggt upp något väldigt bra här som han styr och ställer ganska mycket. Men i grund och botten är jag såklart glad för hans skull.

Varför är Janne en bra förbundskapten?
- Jag tycker att han är väldigt tydlig och smart. Han är bra på att få ihop en grupp och få den att driva åt samma håll, men framförallt väldigt, väldigt tydlig. Han har en spelidé och ett sätt att spela som man kan. Det är tydligt, och det är det som är det bästa med honom. Sen är han ganska skön utanför plan, lätt att ha och göra med och kan skoja.

Och efter EM är du given i landslaget…?
- Haha, det är många som har sagt det. Om det ändå vore så enkelt. Det är klart det är en fördel att det är en tränare som jag jobbat med och som känner mig utantill, både på och utanför plan. Men det betyder inte att jag kommer att komma med. Det är ändå ett landslag, och jag måste prestera.

101 - Emir Kujovic

Avsnitt 101 av Sveriges nyfiknaste podd gästas av Emir Kujovic. IFK Norrköpings skyttekung berättar om alla bud i januari, besvikelsen på en del agenter, att lönebuden trissades upp och hur klubbar ville hämta honom i privatjet och fick andra spelare att ringa honom för att övertala. Dessutom talar han om EM-chanserna, om när han inte svarade när Erik Hamrén ringde, att landslags-drömmen aldrig dött och att spel för Montenegro aldrig varit aktuellt. I podden lyfter han på frågan att han med sin bakgrund behövt bevisa mycket mer, att han är tacksam för att Zlatan visat vägen och att fotbollen hjälpt honom att hålla rätt navigering under uppväxten i Klippan och Landskrona. Anfallaren hyllar Janne Anderssons inflytande, om att ”Totte ”Nyman får mer rubriker i Norrköping och varför det var självklart att hylla hjärtsjuke Kamara. Dessutom om livet som praktiserande muslim, att brodern Ajsel Kujovic hjälpt honom mycket och om proffslivet i Turkiet med fina bonusar och speciella förhandlingar med presidenten om segerpremier.

Publicerad 2016-05-07 kl 11:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons